Proteincompany Magazine

Täältä löydät uutta inspiraatiota joka viikko!

Suojaa ihosi aurinkovoiteella

Vihdoinkin aurinko ja kesä ovat täällä! Kuumat kesäpäivät, uiminen, aurinko ja loma odottavat – mutta älä unohda suojata sitä arvokkainta eli itseäsi. Muista, että auringonsäteet voivat olla vaarallisia, jos et suojaa ihoasi. Aurinkovoiteen käyttö sekä kasvoille että vartalolle auringon paistaessa on yhtä tärkeää kuin veden juominen kuumalla säällä.Millaista aurinkovoidetta minun pitäisi käyttää?

Kun oleskelet auringossa, kehon oma suoja auringonsäteitä vastaan aktivoituu ja se saa ihosi ruskettumaan. Aurinkovoiteen tehtävänä on auttaa suojaamaan ihoasi liialliselta auringon säteilyltä ja mahdollistaa samalla sen, että voit oleskella auringossa pidempään. Keväällä ja kesällä aurinko paistaa erityisen voimakkaasti, ja tästä syystä ihosi tarvitsee enemmän suojaa, jotta se ei vahingoittuisi.

Aurinkovoiteen käyttö ei estä rusketuksen syntyä

Aurinkovoiteen käyttö ei estä ruskettumista, mutta saat aurinkovoiteen avulla tasaisemmin päivettyneen ihon ja ehkäiset samalla ihon palamista voimakkaassa auringon paisteessa. Erityisesti kasvot ovat alttiit auringon säteilylle ympäri vuoden, ja erityisesti kesällä, ja siksi onkin tärkeää, että käytät aurinkovoidetta kasvoillasi. Monet päivävoiteet sisältävät aurinkosuojan, mutta muussa tapauksessa sinun on täydennettävä kasvojen ihon suojausta aurinkovoiteella.

  • Levitä aamulla – Aloita aurinkovoiteen käyttö jo aamulla ennen kuin lähdet ulos – äläkä unohda lisätä voidetta uudelleen päivän aikana suojataksesi ihoa pidempään.

  • Käytä paljon – Älä pihistele aurinkovoiteen määrässä! Ihosi tarvitsee runsaasti aurinkovoidetta ollakseen auringossa pitkiä aikoja. Itse asiassa riittävä annos aurinkovoidetta koko kehosi suojaamiseksi on noin kourallinen.


Nauti auringosta

Auringossa ruskettuminen ei ole vaarallista, mutta on tärkeää käyttää aurinkovoidetta, vaikka sinusta tuntuisi, ettei aurinko paahda voimakkaasti. Suomessa aurinkovoiteen käyttöä kasvoille suositellaan huhti-syyskuun aikana, jolloin voit olla varma siitä, ettei aurinko vahingoita ihoasi.

Ajatuksia blogikirjoituksesta? Kommentoi alle
Ei kommentteja
Ole ensimmäinen joka kommentoi:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
Anna koodi: qR7URT (vahvistamme ettet ole robotti)
Lisää artikkeleita Treenaaminen & terveys
Suojaa ihosi aurinkovoiteella

Suojaa ihosi aurinkovoiteella

2021-07-16
Suojaa ihosi auringolta ja opi, mitä aurinkovoidetta kasvoille ja vartalolle tulisi käyttää. Muista valita myös riittävä aurinkosuojakerroin. Lue lisää täältä!
Lue lisää
D-vitamiinin puutos – syy ja oireet

D-vitamiinin puutos – syy ja oireet

2021-05-17
Lue D-vitamiinin merkityksestä elimistölle ja siitä, millaisia oireita D-vitamiinin puutos aiheuttaa. Löydät täältä lisätietoa sen syistä ja hoidosta.
Lue lisää
Mistä raudanpuutoksen tunnistaa?

Mistä raudanpuutoksen tunnistaa?

2021-05-17
Epäiletkö kärsiväsi raudanpuutoksesta, koska olet raskaana tai sinulla on päänsärkyä tai muita puutokselle ominaisia oireita? Lue lisää oireista, raja-arvoista ja raudasta yleensä.
Lue lisää
Magnesiumin puute – Miten se havaitaan?

Magnesiumin puute – Miten se havaitaan?

2021-05-17
Lue lisää magnesiumin puutteen merkeistä ja niistä oireista, joita magnesiumin puute voi aiheuttaa. Magnesiumia tarvitaan niin luuston, hermoston kuin aineenvaihdunnan kunnossa pitämiseen.
Lue lisää
Näin pääset kuntoon

Näin pääset kuntoon

2021-03-30
Haluatko tietää enemmän siitä, kuinka päästä kuntoon kotona nopeasti ja tehokkaasti? Poimi parhaat vinkit oppaastamme!
Lue lisää