Proteincompany Magazine
Täältä löydät uutta inspiraatiota joka viikko!

Pysyvämpää ja terveempää painonpudotusta näillä vinkeillä

Haluan pudottaa painoa! Kuinka monta kertaa olemmekaan sanoneet näin? Kuluttamalla enemmän kaloreita kuin mitä nautimme, paino alkaa pudota. Monet tähtäävät nopeaan painonpudotukseen, mutta keskittymisen herpaantuessa nykyistä painoa on vaikeaa ylläpitää, jos painonpudotus tapahtuu liian nopeasti. Asianmukaisella ravinnolla, liikunnalla ja toisinaan myös painonpudotusta edistävien kapseleiden avulla voit sekä saavuttaa ihanteellisen painosi että ylläpitää sitä.
 

Oikeanlainen ruokavalio painonpudotukseen

Oikein syömällä ja liikkumalla painosi putoaa tehokkaammin. Proteiini sopii täydellisesti painonpudotukseen, sillä se nopeuttaa energiankulutusta ja lisää kylläisyyden tunnetta. Nauti myös monia kuumia ja vähäkalorisia juomia, kuten kahvia ja teetä. Syö lisäksi paljon vihanneksia, jotka ovat täynnä kuitua, sillä ne pitävät sinua kylläisenä pitkään, sisältävät runsaasti vitamiineja ja sopivat myös vatsallesi.

Painonpudotusta edistävät kapselit – hyvästä vai pahasta?

Jos päätät tukea painonpudotusta kapseleilla, tulee niitä nauttia maltillisesti.
  • Älä väärinkäytä painonpudotusta edistäviä kapseleita eli toisin sanoen laihdutuspillereitä, joiksi monet niitä kutsuvat.
  • Joitakin kapseleita myydään ilman reseptiä, ja nämä kapselit auttavat enimmäkseen lisäämään kylläisyyden tunnetta. Toisia kapseleita on taas mahdollista ostaa vain lääkärin myöntämällä reseptillä. Reseptilääkkeiden myöntämiseksi lääkärin on todettava, että painonpudotus kapseleiden avulla on terveytesi kannalta tarpeen.
  • Älä koskaan korvaa ruokavaliota laihdutuspillereillä, vaan pyri ensisijaisesti syömään oikein ja liikkumaan enemmän.
  • Muista varmistaa painonpudotuksen yhteydessä myös riittävä määrä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten sinkkiä, magnesiumia, kalsiumia ja rautaa. Näin suojaat kehoa näiden puutteelta treenatessasi erityisen aktiivisesti ja vähentäessäsi saamaasi kalorien määrää.

Toinen hyvä tapa painonpudotusta edistävien kapseleiden nauttimisen sijaan on lisätä ruokavalioon proteiinipitoisia ravintolisiä. Nämä lisäävät kylläisyyden tunnetta ja auttavat elimistöä rakentamaan lihaksia niin, että painonpudotus edistää myös unelmiesi vartalon saavuttamista.

Päivittäinen liikunta edistää kaloreiden polttoa

Lähde liikkeelle joka päivä, vaikka se olisi vain kävelymatka töihin bussin sijaan. Valitse portaat hissin sijaan ja varmista, että saat mahdollisimman paljon päivittäistä liikuntaa. Hyötyliikunnan lisäksi voit lenkkeillä, käydä kuntosalilla tai pelata vaikkapa jalkapalloa ystäviesi kanssa – tärkeintä ei ole se, mitä teet, vaan se, että teet sen.

Aseta itsellesi painonpudotusohjelma

Painonpudotusohjelma voi toimia tukena ja turvana matkalla kohti ihannepainoasi. Aseta sekä pieniä välietappeja että lopullinen tavoite. Älä lähde liikkeelle liian kovaa, sillä vaarana on tällöin, että kyllästyt nopeasti.

Ajatuksia blogikirjoituksesta? Kommentoi alle
Ei kommentteja
Ole ensimmäinen joka kommentoi:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
Anna koodi: 4cCTER (vahvistamme ettet ole robotti)
Lisää artikkeleita Vinkit & neuvot
Paluu rutiineihin ja treenin pariin lomien jälkeen

Paluu rutiineihin ja treenin pariin lomien jälkeen

2022-08-24
Nyt lomakausi on päättymässä, ja voi tuntua raskaalta palata töihin tai opiskelemaan. Ei se mitään! Haluaisimme jakaa muutamia vinkkejä, jotka helpottavat paluuta rutiineihin ja treeneihin kesän jälkeen.
Lue lisää
Vinkit uniongelmien selättämiseen

Vinkit uniongelmien selättämiseen

2021-06-16
Kärsitkö uniongelmista? Lue parhaat vinkkimme, miten voit vähentää uniongelmia ja parantaa elämänlaatua yksinkertaisilla muutoksilla!
Lue lisää
Takaisin arkeen lomien jälkeen

Takaisin arkeen lomien jälkeen

2020-12-30
Nyt on aika päästä takaisin arkeen. Piditkö treenitaukoa lomien aikana? Oikealla ajattelutavalla ja pikku vinkeillä pääset takaisin treeniponin satulaan ilman ongelmia!
Lue lisää
Valitse sopiva PWO!

Valitse sopiva PWO!

2020-12-30
Mitä sinun tulee miettiä, kun valitset PWO-tuotteen? Se riippuu siitä, millaisen vaikutuksen haluat. Haluatko parantaa keskittymistä, saada lisää tehoa vai tehostaa kestävyyttä?
Lue lisää