Kirjaudu sisään
Selaushistoria

GABA

Aivosi lähettävät jatkuvasti signaaleja kehon eri osiin ja käskevät sitä tekemään kaikkea päivittäisistä askareista edistyneempiin aktiviteetteihin. Aminohappo GABA on estävä aine, jonka tehtävä on estää hermoja vastaamasta kaikkiin saapuviin signaaleihin. Lue lisää
Kategoriat
Suodata / Järjestä
Tuote 8 sta 8

Muut ostivat myös

Mitä on GABA?

GABA on lyhenne englanninkielisestä superpitkästä sanasta Gamma-AminoButyric Acid eli Gamma-aminovoihappo. Se on aminohappo, jota löytyy luonnollisesti elimistön soluista, ja joka toimii välittäjäaineena, jolla on estäviä ominaisuuksia. Jotta aivojen signaalit lähetetään tarkalleen sinne, missä niitä tarvitaan, GABA:n estävä aine auttaa estämään hermoja reagoimasta tai vierekkäisten hermosolujen aktivoitumista väärällä signaalilla. Kuvittele, että sinun täytyy nousta keskellä yötä vessaan. Haluat tällöin sytyttää vessan valon, eikä joka ikistä valoa talossa. Jos näin käy, sulake saattaa palaa, ja yhtäkkiä sinulla ei ole valoa ollenkaan. Samanlainen tilanne voi tapahtua aivoissa, jos GABA-tasot eivät ole riittävän korkeat.

GABA lisäravinteena

GABA-lisäravinteella on ensisijaisesti rauhoittavia vaikutuksia, ja se voi olla hyödyllinen niille, jotka kärsivät esimerkiksi unihäiriöistä tai tuntevat olonsa usein hermostuneeksi. GABA auttaa kehoa alentamaan ja rauhoittamaan aktiivisuustasoa, joten kehosi saa kunnon mahdollisuuden palautua kaiken sen jälkeen, mitä voi tapahtua treenin aikana ja arkielämässä.

GABA on suosittu niiden keskuudessa, joilla on vaikeuksia nukkua yöllä, tai jotka tarvitsevat hieman apua rentoutumiseen.