Kirjaudu sisään
Selaushistoria

Rauta

Voiko väsymyksesi johtua raudan puutteesta? On tavallista, että raudan puutoksesta kärsivät henkilöt tuntevat olonsa voimattomiksi ja heidän on vaikea keskittyä. Naisten lisäksi ehkä myös kasvissyöjien on oltava huolellisia raudan saannissaan, koska kasviksista saatavat raudan lähteet voivat olla huonosti imeytyviä. Lue lisää
Kategoriat
Suodata / Järjestä
Tuote 6 sta 6

Muut ostivat myös

Mitä rauta on?

Rauta on elintärkeä mineraali, jolla on monia keholle tärkeitä toimintoja. Rauta on muun muassa osa veren punaista ainetta (hemoglobiini), jonka tehtävänä on kuljettaa happea keuhkoista kehoon. Rauta on myös osa joitakin entsyymejä ja tärkeä kehosi dopamiinihormonin tuotannolle.


Raudan hyödyt

Kuten yllä jo mainittiin, on rauta osa veren hemoglobiinia ja sillä on kyky sitoa happea. Rauta auttaa kehoasi kuljettamaan happea kehosta keuhkoihisi ja edelleen kaikkiin kudoksiin. Se myös parantaa veren laatua ja vahvistaa kehon vastustuskykyä tauteja vastaan.


Raudanpuute

Raudanpuute voi aiheuttaa väsymystä ja keskittymisvaikeuksia. Raudan puutostila voi johtaa myös niin kutsuttuun vähäverisyyteen (tunnetaan myös nimellä raudanpuuteanemia). Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että punasolujen määrä on liian pieni, mikä voi johtaa heikentyneeseen immuunijärjestelmään. Naiset kärsivät raudanpuutteesta useammin kuin miehet raskauden tai kuukautisten vuoksi..