Kategoriat
Suodata
Järjestä
Suodata
Kategoria
Tuotemerkit
Maku
Ruokavalio
Käyttötarkoitus
Muoto
Hinta
Näytä kampanjatuotteet
Varastossa
-11%
Kampanja
29 GAAM Iron 90 caps
€7.90 €8.90
-7%
Kampanja
4 GAAM Iron 180 caps
Lisää vaihtoehtoja
€15.80 €16.90
-1%
Kampanja
6 GAAM Iron 270 caps
Lisää vaihtoehtoja
€23.70 €23.90
Tuote 9 sta 9

Rauta on tärkeä kivennäisaine terveydelle

Rauta on olennainen kivennäisaine, joka on ratkaisevan tärkeä hyvän terveyden ylläpitämiseksi. On tärkeää olla tietoinen erilaisista raudanpuutteen oireista ja varmistaa, että ruokavalioon sisältyy oikeita rautapitoisia elintarvikkeita. Niille, jotka tarvitsevat lisäapua, rautalisät voivat olla vaihtoehto, mutta niitä tulisi käyttää varoen. Ymmärtämällä raudan merkityksen voimme huolehtia paremmin kehostamme ja parantaa elämänlaatuamme.

Mikä on rauta?

Rauta on elintärkeä mineraali, jolla on monia tärkeitä tehtäviä elimistössä. Se osallistuu muun muassa veren punaiseen aineeseen (hemoglobiiniin), jonka tehtävänä on kuljettaa happea keuhkoistasi kehoosi. Rauta on myös osa joitain entsyymejä ja on tärkeä kehosi dopamiinihormonin tuotannossa.

Miksi rauta on hyväksi?

Rauta sisältyy veren hemoglobiiniin ja sillä on kyky sitoa happea. Rauta auttaa siis kehoasi kuljettamaan happea kehosta keuhkoihin ja sieltä edelleen kaikkiin kudoksiin. Se myös parantaa veren laatua ja vahvistaa kehon vastustuskykyä sairauksia vastaan.

Korjaa raudanpuutteesi

Jos saat liian vähän rautaa, se voi johtaa väsymykseen ja vaikeuksiin keskittyä. Jos tilanne pahenee, se voi johtaa niin kutsuttuun anemiaan (tunnetaan myös nimellä raudanpuuteanemia). Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa, että punasolujen määrä on liian alhainen, mikä voi heikentää immuunijärjestelmää. Naiset kärsivät tästä useammin kuin miehet raskauden tai kuukautisten yhteydessä.

Jotta auttaisit elimistön raudan imeytymistä, voit lisätä C-vitamiinia. Jotkut rautalisät sisältävät C-vitamiinia, muuten puhdas C-vitamiini voi olla hyvä lisä.