Kategoriat
Suodata
Järjestä
Suodata
Kategoria
Tuotemerkit
Ruokavalio
Ei sisällä
Käyttötarkoitus
Muoto
Hinta
Näytä kampanjatuotteet
Varastossa
Tuote 4 sta 4

Miten seleeni edesauttaa hyvinvointia?

Seleeni auttaa tehostamaan immuunijärjestelmäsi toimintaa ja suojaamaan elimistöä vapailta radikaaleilta edistäen näin parempaa terveyttä. Seleeni on lisäksi hyödyllinen hivenaine terveempien ihon ja hiusten sekä vahvempien kynsien kannalta. Tutkimusten mukaan seleenin uskotaan myös suojaavan syövältä sekä sydän- ja verisuonitaudeilta. Seleeni edistää terveempien solujen toimintaa edistäen samalla myös aineenvaihdunnan normaalia toimintaa.

Seleeni ravintolisänä

Koska maaperä on paikoin mineraaliköyhää ja siten sen seleenipitoisuus on alhainen, seleenin riittävä saanti voi olla syytä varmistaa ravintolisänä – ja varsinkin, jos olet vegaani. Yleisesti ottaen suomalaisilla ei esiinny seleenin puutosta, mutta riippuen siitä, mitä syöt, voi olla, että sinun tulee harkita seleenin saantia lisäravinteena silloin, jos et saa sitä riittävästi ruokavaliosta.

Esimerkiksi seuraavat elintarvikkeet sisältävät seleeniä:
  • Tonnikala
  • Kana
  • Maksa
  • Kananmunat
  • Sienet

Seleenin päivittäinen saanti
Tarvitset noin 40–50 mikrogrammaa seleeniä päivittäin. Suurina määrinä seleeni voi kuitenkin olla myrkyllistä, joten sinun ei tulisi ylittää suositeltua päivittäistä saantia. Jos olet nauttinut liikaa seleeniä, sivuvaikutuksina voi olla kuumetta ja pahoinvointia tai pahimmassa tapauksessa munuaisongelmia.

Tilaa seleenilisät verkosta

Proteincompanysta saat varmasti laadukkaat ja tehokkaat seleenilisät oikeilla päivittäisillä saantisuosituksilla. Löydät meiltä kohtuuhintaiset seleenituotteet sekä kapseleina että tabletteina. Jos sinulla herää kysyttävää tuotteisiimme liittyen, asiakaspalvelumme vastaa sinulle mielellään.