Kategoriat
Suodata
Järjestä
Suodata
Kategoria
Tuotemerkit
Maku
Ruokavalio
Ei sisällä
Käyttötarkoitus
Muoto
Hinta
Näytä kampanjatuotteet
Varastossa
-5%
Pakettihinta
106 2 x GAAM 100% Whey Premium 1 kg 2 x GAAM 100% Whey Premium 1 kg
Lisää vaihtoehtoja
-10%
Pakettihinta
74 4 x GAAM 100% Whey Premium 1 kg 4 x GAAM 100% Whey Premium 1 kg
Lisää vaihtoehtoja
-0%
10 BioTechUSA 100% Pure Whey 454 g BioTechUSA 100% Pure Whey 454 g
Lisää vaihtoehtoja
alkaen €19.90 alkaen €19.90
-5%
Lyhyt voimassaoloaika
13 Self Omninutrition Micro Whey Active 1 kg Self Omninutrition Micro Whey Active 1 kg
Lisää vaihtoehtoja
45 GAAM Whey & Oats 1 kg GAAM Whey & Oats 1 kg
Lisää vaihtoehtoja
Tuote 28 sta 94

Mitä on heraproteiini?

Heraproteiinin englanninkielinen nimi on whey protein. Tämä proteiini muodostaa noin 20 % maidosta, ja loppuosa muodostuu aineesta kaseiini. Juustotuotteet valmistetaan herasta. Herasuodatuksen vahvuus on merkittävä tekijä proteiinipitoisuuden määrittämisessä. Mitä tehokkaampi suodatus, sitä korkeampi proteiinipitoisuus.

Lihasmassaa kasvattavia ja rasvaa polttavia ominaisuuksia
Hera on yleisimpiä proteiineja, joita treenaavat ihmiset käyttävät proteiinilisänä, koska sillä on hyvä maine nopeana ja tehokkaana lihasten rakentajana. Se sisältää haaraketjuisia aminohappoja leusiinia, valiinia ja isoleusiinia, joilla on hyödyllisiä ominaisuuksia lihassyiden rakentamisessa. Proteiini sopii kuitenkin yhtä hyvin myös niille, jotka haluavat tehostaa rasvanpolttoa.

Heraproteiinin jaottelu

Heraproteiini jaetaan kolmeen eri tyyppiin – isolaatti, hydrolysaatti ja konsentraatti. Jako kertoo, kuinka korkea proteiinipitoisuus tuotteella on, ja tällä sivulla selitämme niiden väliset erot.

Isolaatti

Jos treenaat todella kovaa ja olet samalla herkkä laktoosille, valitse isolaatti. Isolaatti tarkoittaa, että proteiinin osat eristetään tavallisen heraproteiinin suodatuksen jälkeen – suodatuksessa on vielä yksi vaihe. Saat siis puhdasta proteiinia, etkä mitään muuta, mitä hera sisältää. Isolaattien valmistamiseen on olemassa erilaisia suodatusmenetelmiä, joista edullisinta kutsutaan kalvosuodatukseksi. Ristivirtaukseen perustuva suodatus ja ioninvaihtokromatografia ovat muita suodatusmenetelmiä, joista jälkimmäinen antaa puhtaimman tuloksen, jopa 97 % proteiinia. Tavalliset isolaatit sisältävät muuten noin 90–93 % puhdasta proteiinia.

Hydrolysaatti

Jos haluat entistä nopeammin imeytyvän heraproteiinin, valitse hydrolysaatti. Tämä on pilkottu isolaatti, jossa proteaasientsyymi jakaa proteiinin vielä pienempiin ainesosiin. Tämä prosessi tapahtuu oikeastaan mahalaukussamme, mutta koska se on nyt tapahtunut ennen kuin otat lisäravinteen, se kulkeutuu mahalaukun läpi ja tarjoaa välittömän hyödyn.

HUOM! Älä sekoita hydrolysoitua heraa konsentraatin tai maidon kanssa, koska tällä on negatiivinen vaikutus sen imeytymiskykyyn.

Konsentraatti

Konsentraatin muodossa heraproteiini sisältää myös muutamia muita osia alkuperäisestä elintarvikkeesta. Tämä on yleisin heraproteiinilisä, joka on ostettavissa. Konsentraatti sisältää myös jonkin verran rasvaa ja laktoosia, mikä voi olla hyödyllinen tieto, jos sinulla on herkkä vatsa – tässä tapauksessa sinun tulee käyttää isolaattia tai hydrolysoitua heraa. Puhtaasti terveysnäkökulmasta katsottuna konsentraatti on kuitenkin parempi, koska se on luonnollisempaa, mutta kuten sanottu, se voi aiheuttaa turvotusta vatsassa.

Heraproteiini – mikä pitäisi valinta?

Jos treenaat kovaa, heraproteiini on parhaita tuotteita, joita voit valita saadaksesi tuloksia nopeasti. Minkä tyypin valitset – konsentraatin, isolaatin vai hydrolysoidun – riippuu siitä, miten herkkä vatsasi on ja miten nopeasti haluat proteiinin imeytyvän elimistöösi. Täällä Protein Companylla me myymme kaikkia heraproteiinityyppejä. Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on lisää kysymyksiä!