Kategoriat
Suodata
Järjestä
Suodata
Kategoria
Tuotemerkit
Maku
Käyttötarkoitus
Muoto
Hinta
Tuote 3 sta 3

Mitä folaatti ja foolihappo tekevät elimistössä?

Folaatti ja foolihappo, kaksi eri muotoa B9-vitamiinista, ovat tärkeitä kehomme toiminnalle. Ne ovat keskeisessä roolissa DNA-synteesissä ja solujen jakautumisessa, mikä on välttämätöntä kasvulle ja terveydelle. Raskauden aikana ne ovat erityisen tärkeitä tiettyjen sikiövaurioiden ehkäisemisessä ja selkäydinpuutosten riskin vähentämisessä. Lisäksi ne voivat edistää sydän- ja verisuoniterveyttä alentamalla homokysteiinitasoja.

Folaatti tukee immuunijärjestelmää edistämällä valkosolujen tuotantoa ja voi auttaa parantamaan ruoansulatusta proteiinien hajoamisen ja käytön kautta. Foolihappo voi myös vähentää väsymystä ja uupumusta.

Hyötyäksesi näistä terveysetuuksista on järkevää sisällyttää folaattipitoisia ruokia ruokavalioosi tai harkita ravintolisien käyttöä. On tärkeää varmistaa, että saat riittävästi folaattia tai foolihappoa ruokavaliossasi näiden toimintojen tukemiseksi. Jos et saa sitä tarpeeksi, foolihappolisä voi olla sopiva ottaa.

Asiat, jotka on hyvä ottaa huomioon ennen foolihapon valitsemista

  • Yhdistäminen muiden ravintolisien kanssa: Jos käytät muita ravintolisiä tai lääkkeitä, harkitse, miten ne voivat vaikuttaa foolihapon imeytymiseen elimistössä. Tietyt lääkkeet tai muut lisäravinteet voivat vaikuttaa foolihapon imeytymiseen.
  • Haittavaikutukset ja riskit: Noudata suositeltua annostusta. Foolihapon yliannostus voi olla haitallista ja aiheuttaa terveysongelmia.
  • Laatu: Kokeile foolihappolisävalmisteita eri valmistajilta löytääksesi sinulle parhaiten sopivan lisäravinteen.