Kirjaudu sisään
Selaushistoria

K-vitamiini

Ei ole epätavallista, että K-vitamiini on sivuosassa tärkeistä vitamiineista puhuttaessa, koska K-vitamiinin vakava puutostila on hyvin harvinaista. Tämä voi tuntua hieman oudolta, sillä K-vitamiinilla on useita tärkeitä toimintoja kehossa. K-vitamiini yhdistetään muun muassa luuston terveyteen. Lue lisää
Kategoriat
Suodata / Järjestä
Tuote 3 sta 3

Muut ostivat myös

Mitä K-vitamiini on?

K-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka voidaan jakaa kahteen ryhmään: K1-vitamiini ja K2-vitamiini. K-vitamiinilla on muun muassa keskeinen rooli prosessissa, joka saa veren hyytymään kehossa ja se on myös tärkeä erilaisten proteiinien muodostumisen kannalta.


K-vitamiinin edut

K-vitamiini toimii aktivoimalla useita proteiineja useissa eri paikoissa kehossa. Tämä johtaa siihen, että kehosi proteiinit pystyvät sitoutumaan kalsiumiin. K2-vitamiini on erityisen tärkeä kalsiumin kulkeutumisessa luurankoon ja auttaa ylläpitämään normaalia luustoa. K1-vitamiinin todennäköisesti tärkein toiminto liittyy maksaan, jossa se imeytyy nopeasti verestä ja aktivoi proteiineja, jotka edistävät normaalia veren hyytymistä.