Kategoriat
Suodata
Järjestä
Suodata
Kategoria
Tuotemerkit
Ruokavalio
Käyttötarkoitus
Ei sisällä
Muoto
Hinta
Näytä kampanjatuotteet
-25%
Viikkokampanja
49 GAAM Life Series Vegan Beta carotene, 60 caps
Lisää vaihtoehtoja
-30%
Viikkokampanja
29 GAAM Health Series Betakaroten, 120 caps
Lisää vaihtoehtoja
-25%
Viikkokampanja
136 GAAM Health Series Betakaroten, 60 caps
-30%
Viikkokampanja
9 GAAM Life Series Vegan Beta carotene, 120 caps
Lisää vaihtoehtoja
-35%
Viikkokampanja
5 GAAM Life Series Vegan Beta carotene, 180 caps
Lisää vaihtoehtoja
1 Better You Betakaroten 50 mg, 50 caps
Lisää vaihtoehtoja
3 Better You Betakaroten 100 mg, 50 caps
Lisää vaihtoehtoja
-35%
Viikkokampanja
25 GAAM Health Series Betakaroten, 180 caps
Lisää vaihtoehtoja
-24%
Viikkokampanja
0 Swedish supplements Beta Caroten, 60 caps
Tuote 14 sta 14
Loading...

Miksi rusketut paremmin betakaroteenin avulla?

Betakaroteenissa on pigmenttiä, joka antaa esimerkiksi porkkanalle sen oranssin värin. Mieti, että betakaroteeni toimii kuten ravintolisä. Se aktivoi ihon pigmenttiprosessia, joka auttaa sinua saamaan luontaisesti terveemmän ihon sävyn. Jos haluat ruskettua lisää, betakaroteenin syöminen rusketusta parantamaan auttaa tavoitteessasi. Sen lisäksi, että saat terveemmän ihon sävyn, betakaroteeni suojaa ihoa auringon haitallisilta säteiltä, sillä ihosolusi tuottavat enemmän melaniinia. Kun kehossasi on riittävästi betakaroteenia, ihollasi on samalla etulyöntiasema aurinkoa vastaan, sillä se on jo valmiiksi ruskettunut, etkä pala niin helposti. Viitteellisenä ohjenuorana sinun olisi hyvä aloittaa betakaroteeni-lisäravinteiden syöminen noin kolmea kuukautta ennen aurinkomatkaasi tai auringonottohetkiäsi kotimaan auringossa.

Muista kuitenkin, että betakaroteeni ei suojaa sinua auringolta. Tarvitset siis joka tapauksessa aurinkorasvaa, jos aiot viettää pidempiä aikoja auringossa.Kuinka se tapahtuu?

Kukaan ei tarkalleen tiedä, miksi betakaroteeni auttaa ruskettumaan tai suojaa auringon säteiltä. Eräiden selitysten mukaan karoteenin antioksidanttiset ainesosat stimuloivat kehon omaa melaniinin tuotantoa tai betakaroteeni nostaa kehon A-vitamiinipitoisuuksia, mikä suojaa auringolta.

Paljonko betakaroteenia?

Huomataksesi betakaroteenin vaikutukset tarvitset vähintään 30 milligrammaa betakaroteenia päivässä. Saat sen 500 grammasta keitettyjä porkkanoita tai juomalla puoli litraa porkkanamehua. Helpoin tapa saada riittävä määrä betakaroteenia on ottaa se lisäravinteena. Tavallisin muoto lisäravinteista on betakaroteenitabletit.


Onko betakaroteeni vaarallista?

Liian suuren betakaroteenimäärän saaminen ei ole vaarallista, mutta ihosi saattaa muuttua oranssimmaksi, jos saat liikaa betakaroteenia pidemmän aikaa. Sitä kutsutaan karotenemiaksi eikä se ole vaarallista. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että olet saanut liikaa betakaroteenia, joka kerrostuu ihon alle ja värjää ihoasi. Usein se näkyy ensimmäisenä siten, että kämmenesi ja jalkapohjasi alkavat olla keltaisia ja ihosi oranssi. Mutta älä ole huolissasi, kevyemmällä annostuksella betakaroteenia saat vain kauniimman rusketuksen.Tiivistetysti:

Betakaroteeni on ravintolisä, joka tarjoaa kehollesi lisää antioksidantteja ja auttaa sinua ruskettumaan vaivattomammin. Betakaroteenia löytyy useimmista vihanneksista ja hedelmistä, mutta erityisen hyvin porkkanoista. Riittävä määrä betakaroteenia muuttuu kehossasi A-vitamiiniksi. Muista aloittaa betakaroteeniravintolisän käyttö kolmea kuukautta ennen aurinkolomaasi, niin se ehtii vaikuttaa.

  • Korkea betakaroteenimäärä kehossasi suojaa sinua auringolta.
  • Betakaroteeni parantaa ihosi sävyä.
  • Jos saat liikaa betakaroteenia, se voi johtaa karotenemiaan, joka ei ole vaarallista, mutta ihosi saattaa muuttua hieman oranssiksi.
  • Betakaroteenin saat vaivattomimmin ravintolisänä, voit toki myös keittää 500 grammaa porkkanoita päivittäin.