Kirjaudu sisään
Selaushistoria
Täältä löydät uutta inspiraatiota joka viikko!

Bulkkaa oikein

Bulkkaaminen eli bulkki tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että syöt paljon ja näin tätä kautta kasvatat lihasmassaa. Toisin sanoen syöt siis enemmän kaloreita kuin mitä kulutat, mutta ilman lihomista. Tästä syystä onkin tärkeää bulkata oikein, sillä muuten painonnousu voi tuoda mukanaan monia haittoja.Kun painosi nousee, myös lihasmassa kasvaa. Samalla painon noustessa se kuitenkin myös laskee hitaasti. Tästä syystä bulkkausta tulisi noudattaa vain rajoitetun ajan, koska muuten voit alkaa kärsimään testosteronitasojen laskusta ja korkeasta insuliinitasosta, jolloin myös elimistösi alkaa rakentamaan uusia rasvasoluja, jotka eivät sitten katoakaan, vaikka aloitat dieetin. Tästä huolimatta bulkkaus ei kuitenkaan ole vaarallista, mutta liikunta tulisi aina sisällyttää osaksi sitä, ja kuten aikaisemmin jo mainittiin, bulkkia ei tulisi noudattaa liian pitkiä aikoja ennen diettaamisen aloittamista.

Bulkkauksen aikataulu

On lisäksi tärkeää, että treenaat bulkin aikana – ja ennen kaikkea voimaharjoittelua. Se, millaista treeniohjelmaa ja ruokavaliota haluat noudattaa, riippuu täysin sinusta itsestäsi, mutta jos haluat saada joitakin vinkkejä bulkin aikaiseen treeniohjelmaan, se voisi olla esimerkiksi seuraava:

  • 4 voimaharjoittelua viikossa
  • 1 juoksukerta viikossa

Koska saat enemmän energiaa bulkin aikana, sinun tulisi sijoittaa bulkki täyteen treeniohjelmaan. Lisäksi, jos olet treenannut kovaa jo jonkin aikaa, bulkki tulisi perustaa näihin edellytyksiin parhaiden tulosten takaamiseksi.

Bulkkaukseen kannattaa liittää myös asianmukainen ruokavalioaikataulu, joka sisältää ravintolisiä, jotka edistävät lihasmassan kasvua. Lisäksi sinun tulee huolehtia, että saat riittävän annoksen EAA- tai BCAA-aminohappoja joka päivä.

Ruokavalio ja bulkkaus

Bulkkaukseen soveltuva ruokavalio sisältää paljon pastaa ja hiilihydraatteja, kuten riisiä ja perunoita, sekä paljon proteiinia esimerkiksi lihan, kalan, munien ja palkokasvien muodossa. Pidä mielessä, että korkean proteiinipitoisuuden sisältävien elintarvikkeiden nauttiminen harjoituksen jälkeen auttaa lihaksia palautumaan nopeammin sekä tietysti myös kasvattamaan lihasmassaa.

Vaikka bulkkaat, sinun tulisi aina syödä terveellisesti. Kuitenkin, kehonrakentajien keskuudessa käytetään toisinaan käsitettä nimeltä sikabulkkaus, mikä tarkoittaa toisin sanoen sitä, että et välitä bulkin aikana, mitä syöt ja juot. Tätä ei kuitenkaan suositella, koska tällaisen bulkin tarjoama ravintosisältö on suoranaisesti huono runsaan sokerin, rasvan ja väriaineiden takia.

Kuinka kauan sinun tulisi bulkata?

Ajanjakso, jonka aikana sinun tuli bulkata, voi vaihdella, mutta keskimäärin treenaajat bulkkaavat muutaman viikon ajan. Useimmat ihmiset puhuvat yleensä ensimmäisenä bulkkauksesta, jota seuraa dieetti tai ”deffing”, jonka tarkoituksensa on polttaa rasvaa lihasmassaa menettämättä. Tästä syystä esimerkiksi monet miehet, jotka tuntevat olevansa hoikassa kunnossa, bulkkaavat ensin, jonka jälkeen he siirtyvät dieetille joksikin aikaa.

Jos haluat mieluummin keskittyä siihen, miltä painosi näyttää suhteessa lihasmassaan, voit tehdä myös näin. Tällöin sinun ei tarvitse suoranaisesti huolehtia tietyistä aikatauluista, vaan seurata kehosi rasvaprosenttia säännöllisin väliajoin.

Huomio! Perussääntönä voidaan pitää, että miehillä kehon rasvaprosentti ei saisi ylittää 17 %, kun taas naisten tapauksessa sen ei tulisi olla yli 25 %. Jos rasvaprosenttisi menee tämän yli, sinun tulisi aloittaa diettaaminen. Jos rasvaprosentti on miesten tapauksessa alle 10 % ja naisten tapauksessa alle 18 %, voit puolestaan aloittaa bulkkaamisen.

Samankaltaiset tuotteet
27
Toukokuun kampanja
GAAM EAA, 400 g
Fler varianter
GAAM
GAAM EAA, 400 g
€15.90 (€21.90)
GAAM 100% MASS Premium, 1 kg
Fler varianter
GAAM
GAAM 100% MASS Premium, 1 kg
€11.90
27
Toukokuun kampanja
GAAM Candy Series BCAA, 400 g
Fler varianter
GAAM Candy Series
GAAM Candy Series BCAA, 400 g
€15.90 (€21.90)
GAAM Candy Series EAA, 400 g
Fler varianter
GAAM Candy Series
GAAM Candy Series EAA, 400 g
€21.90
Ajatuksia blogikirjoituksesta? Kommentoi alle
Ei kommentteja
Ole ensimmäinen joka kommentoi:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
Anna koodi: jQjU8P (vahvistamme ettet ole robotti)
Lisää artikkeleita Ruokavalio & reseptit
Bulkkaa oikein

Bulkkaa oikein

2021-03-30
Kuinka kauan sinun tulisi bulkata ja millaisella aikataululla onnistut siinä? Lue täältä lisää bulkkauksesta eli painon nostamisesta terveellisemmällä tavalla lihasmassan kasvattamiseksi.
Lue lisää
Guarana

Guarana

2021-03-04
Mitä on guarana ja millaisissa käyttötarkoituksissa se toimii? Lue lisää tämän köynnöskasvin monista terveyshyödyistä ja hanki guarana-jauheet Proteincompanylta energiatasojesi tehostamiseksi.
Lue lisää
Piilisät

Piilisät

2021-03-04
Mitä pii on ja miten sitä voidaan nauttia ravintolisänä? Täältä voit lukea lisää siitä, mihin käyttötarkoituksiin pii sopii ja minkä tyyppisinä lisäravinteina sitä on saatavilla.
Lue lisää
Paleodieetti – Mitä paleo tarkoittaa?

Paleodieetti – Mitä paleo tarkoittaa?

2021-02-08
Lyhyt opas paleoruokavalioon. Mitä dieetin aikana saa syödä ja mitä paleolla oikeastaan tarkoitetaan? Lue lisää ja ota suunta kohti terveellisempää elämäntapaa!
Lue lisää
Mitä kaseiini on?

Mitä kaseiini on?

2021-02-08
Milloin kaseiinia kannattaa nauttia ja mitä etuja sen käytöllä on? Lue vinkkimme tästä proteiinijauheisiin lisättävästä maitoproteiinista.
Lue lisää