Proteincompany Magazine

Täältä löydät uutta inspiraatiota joka viikko!

Vitamiinit hiuksille ja iholle

Vitamiinit

Ihomme auttaa säätelemään kylmyyttä ja kuumuutta, ja sen ensisijainen tehtävä on varoittaa meitä ulkoisista vaaroista. Siksi se on erityisen herkkä lämpötilojen muutoksille, kivulle ja kosketukselle. Kynnet puolestaan suojaavat varpaiden ja sormenpäiden herkkää ihoa. Myös hiuksilla on oma tehtävänsä, sillä ne suojaavat päätä auringolta. Siksi onkin tärkeää, että pidämme hyvää huolta itsestämme. Mielialamme heijastuu hiuksiin, ihoon ja kynsiin. Tämä tarkoittaa sitä, että olemme erityisen herkkiä arjen epätasapainolle, kuten huonolle ruokavaliolle ja jatkuvalle stressille. Ei ole harvinaista, että tämä voi johtaa hiustenlähtöön, ärtyneeseen ihoon ja ihottumaan sekä halkeileviin kynsiin. Sen lisäksi, että syöt hyvin ja yrität välttää stressiä, vitamiinien nauttiminen hiusten, ihon ja kynsien hyvinvoinnin kannalta on hyväksi.Vitamiinit hiuksille

Hiuksista erityisen tekee se seikka, että ne kasvavat senttimetrin verran joka kuukausi ja vaikka menetämme noin 100 hiusta päivässä, meillä on niitä edelleen jäljellä noin 100 000. Hiuksille tärkeät lisäravinteet ja vitamiinit, jotka ehkäisevät myös hiustenlähtöä, ovat:

 

 • Biotiini – Edistää hiusten normaalia kasvua
 • Kollageeni – Edistää hiusten normaalia laatua
 • Kupari – Edistää hiusten luonnollista pigmentaatiota
 • Lysiini – Parantaa hiusten laatua
 • Seleeni – Edistää hiusten normaalia laatua

Vitamiinit iholle

Monilla on erityisen herkkä iho ja tämä voi ilmetä erilaisina ongelmina kasvoissa ja kynsissä. Jos saat liian vähän vitamiineja ruokavaliostasi tai kehosi luonnollinen vitamiinituotanto vähenee vanhenemisen myötä, voit täydentää sitä lisäravinteiden avulla. Tässä tärkeitä vitamiineja iholle ja kynsille:

 

 • Pii – Torjuu kuivaa ihoa edistämällä ihon kykyä sitoa vettä
 • Kollageeni – Parantaa ihon laatua ja ehkäisee ryppyjä
 • Lysiini – Parantaa ihon ja kynsien laatua
 • MSM – Ylläpitää ihon ja kynsien laatua
 • Pantoteenihappo eli B5-vitamiini – Vähentää akneen liittyviä ongelmia
 • Sinkki – Edistää kynsien kasvua

Ajatuksia blogikirjoituksesta? Kommentoi alle
Ei kommentteja
Ole ensimmäinen joka kommentoi:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
Anna koodi: JdHD9t (vahvistamme ettet ole robotti)
Lisää artikkeleita Treenaaminen & terveys
Vitamiinit hiuksille ja iholle

Vitamiinit hiuksille ja iholle

2022-04-06
Mielialamme heijastuu kehoon ja stressi voi johtaa hiustenlähtöön sekä kuivaan ja aknelle alttiiseen ihoon. Auta hiuksia, ihoa ja kynsiä vitamiinien avulla. Lue täältä lisää!
Lue lisää
Mitä gainerit ovat?

Mitä gainerit ovat?

2022-03-10
Oletko kiinnostunut kokeilemaan gaineria ja edistämään kehittymistäsi ja suorituskykyäsi treenin aikana? Vai haluaisitko vain yksinkertaisesti tietää, mikä se on? Lue lisää täältä!
Lue lisää
Liikunta ja kurkkukipu

Liikunta ja kurkkukipu

2022-03-10
Kipeänä on tärkeää välttää treenaamista, oli se sitten miten turhauttavaa tahansa, jos kurkku on vain vähän kipeä. Lue aiheesta lisää täältä!
Lue lisää
Päivittäinen energiantarpeesi

Päivittäinen energiantarpeesi

2021-09-22
Pidä painosi vakaana selvittämällä energiantarpeesi ja yhdistämällä se oikeanlaiseen treeniin pysyäksesi kunnossa. Lue lisää ihmisen energiantarpeesta täältä!
Lue lisää
Pudota painoa liikunnan avulla

Pudota painoa liikunnan avulla

2021-09-22
Kuinka onnistut pudottamaan painoa tehokkaimmalla mahdollisella tavalla? Lue täältä liikunnasta, painon pudottamisesta ja siitä, miten pääset takaisin kuntoon
Lue lisää