Kirjaudu sisään
Selaushistoria
Täältä löydät uutta inspiraatiota joka viikko!

Hauiskääntö

Hauiskääntö on ollut jo pitkään suosittu lihaskuntoharjoitus sekä miesten että naisten treeniohjelmassa. Perinteiset harjoitukset ovat kuitenkin tänä päivänä saaneet rinnalleen erilaisia kuntosalilaitteita ja apuvälineitä hauislihasten treenaamiseksi. Hauiskääntö onkin kaiken kaikkiaan laji, joka onnistuu aina, on helppo tehdä ja tarjoaa kestäviä tuloksia.Vaikka hauiskääntö on yksinkertainen harjoitus, se on tehtävä oikein, jotta pääsisit tehokkaisiin tuloksiin etkä loukkaa itseäsi. On tärkeää hallita kyynärpäiden asentoa ja kiertää ranteita, eikä liikettä saa suorittaa liian nopeasti. Voit tutustua hauiskääntöön tarkemmin alta.

Näin teet hauiskäännön oikeaoppisesti

Riippumatta siitä, treenaatko hauislihaksia laitteella, käsipainoilla vai tangolla, on tärkeää, että suoritat liikkeen oikein.

  • Pidä kyynärpäät ylävartalon vierellä. Harjoituksen aikana sinun on painettava kyynärpäitä kylkiä vasten ja varmistettava, ettei kyynärpäiden ja kylkien väliin jää liian suurta rakoa. Tällä tapaa saat hauikset työskentelemään intensiivisemmin.

  • Valitse oikea paino. Jos valitset liian raskaat painot, käsivartesi eivät pysty ylläpitämään oikeaa asentoa, ja mikäli valitset liian kevyet painot, et tunne harjoituksen aikana lihaksissa mitään. Valitse siis painot, joiden kanssa tunnet treenin sujuvan onnistuneesti ja muista lisätä painoja ajan myötä.

  • Kiinnitä huomiota ranteisiin. Myös käsien asennolla on tärkeä merkitys hauiskäännön aikana. Jotta lihaksesi eivät huijaisi harjoituksessa, sinun on kontrolloitava käsiesi asentoa ja kierrettävä ranteitasi kevyesti.

Hauiskääntö tangolla

Hauiskääntö tangolla voi osoittautua monille ihmisille helpommaksi harjoitukseksi kuin hauiskääntö käsipainoilla. Tämä johtuu siitä, että tanko tukee tasapainoisempaa liikettä siinä missä käsipainoja pidetään molemmissa käsissä, mikä voi puolestaan johtaa epätasaiseen liikkeeseen.

Kun teet hauiskääntöä tangolla, tartu tankoon mieluiten vastaotteella ja pidä kädet olkapäiden leveydellä toisistaan. Suorita sitten harjoitus hallitusti nostamalla tanko hieman nopeammin ylöspäin ja laskemalla se sitten hitaammin takaisin alkuasentoon käsivarsia jännittäen.

Hauiskääntö käsipainoilla

Jotta hauiskääntö käsipainoilla olisi helpompi ja saisit liikkeestä tasapainoisemman, voit istua harjoituksen aikana alas ja ottaa tukea hauistyynystä. Muista jälleen kiertää ranteitasi kevyesti ja lukita olkavartesi avittamatta liikkeen aikana olkapäätä.

Hauiskääntö laitteessa

Tarjolla on myös hauiskääntöjä kuntosalin laitteissa. Jotkut treenaajat suosivat näitä, siinä missä taas toiset luottavat perinteisiin käsipainoihin tai tankoon. Hauiskääntö laitteessa muistuttaa hauiskääntöä käsipainolla hauistyynyä vasten, sillä tähän harjoitukseen kuuluu myös penkillä istuminen, olkavarsien asettaminen nojaa vasten ja kahvojen vetäminen itseä kohti. Yksi tämän liikkeen tarjoamista eduista on se, että laitteet on valmistettu ja säädetty niin, että liike tehdään suurella todennäköisyydellä oikeaoppisesti.

Älä aloita liian raskailla painoilla, vaan kasvata painoja ajan myötä. Voit aloittaa tekemällä enintään kolme sarjaa ja noin 12 toistoa lisäten toistojen ja painojen määrää heti, kun tunnet olevasi siihen valmis. Pidä siis mielessä, että voimaharjoittelu tuottaa aina enemmän tuloksia silloin, kun et jatka harjoittelua aina samoilla painoilla ja toistoilla.

Samankaltaiset tuotteet
Tiguar PU Dumbbell, 20 kg
Fler varianter
Tiguar
Tiguar PU Dumbbell, 20 kg
€149.90
Tiguar PU Dumbbell, 30 kg
Fler varianter
Tiguar
Tiguar PU Dumbbell, 30 kg
€224.90
Tiguar PU Dumbbell, 40 kg
Fler varianter
Tiguar
Tiguar PU Dumbbell, 40 kg
€299.90
Ajatuksia blogikirjoituksesta? Kommentoi alle
Ei kommentteja
Ole ensimmäinen joka kommentoi:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
Anna koodi: XvG99D (vahvistamme ettet ole robotti)
Lisää artikkeleita Treeniliikkeet
Rintalihastreeni

Rintalihastreeni

2021-03-30
Haluatko näyttävämmän vartalon ja treenatut rintalihakset? Lue lisää rintalihasten treenaamisesta ja parhaista harjoituksista.
Lue lisää
Hauiskääntö

Hauiskääntö

2021-03-30
Opi tekemään hauiskääntö oikein – äärimmäisen tehokas liike hauiksille. Hauiskääntö voidaan tehdä sekä tangolla, käsipainoilla että kuntosalin laitteilla. Lue alta lisää!
Lue lisää
Kyykyt

Kyykyt

2021-03-04
Treenaamalla kyykkyjä painojen kanssa saavutat entistä kiinteämmän alakropan. Voit lukea täältä lisää siitä, mitä kyykyt ovat ja miten niitä tehdään. Vinkkejä harjoitusten tekemiseen ja virheiden välttämiseen.
Lue lisää
Olankohautusliike

Olankohautusliike

2021-03-04
Vahvista ryhtiä ja pään lihaksia tekemällä olankohautusliikkeitä. Lue, miten liikkeet tehdään ja mitä tulee ottaa huomioon. Lue lisää!
Lue lisää
Pystypunnerrus

Pystypunnerrus

2021-02-08
Lue lisää pystypunnerruksesta ja siitä, mitä lihaksia tämä liike erityisesti harjoittaa. Pystypunnerrus on klassinen harjoitus, joka kiinteyttää koko ylävartaloasi.
Lue lisää