Proteincompany Magazine
Täältä löydät uutta inspiraatiota joka viikko!

Reisien ojennus ja koukistus

Reiden ojennus ja koukistus sopii erityisesti reiden etuosan treenaamiseen. Useimmilla kuntosaleilla on harjoitetta varten kuntosalilaite, mutta voit hankkia laitteen myös kotikäyttöösi. Laite voidaan asettaa vastaamaan yksilöllisiä tarpeita ja vinkkinä on säätää asetukset niin, että saat harjoitteeseen mahdollisimman pitkän liikeradan. Polvien tulee aina olla samassa linjassa laitteen liikeakselin kanssa.
 

Lisää voimaa reiden etuosaan

Reisien ojennus ja koukistus on ehdoton harjoitus kaikille, jotka haluavat lisää volyymia reiden etuosaan ja nelipäiseen reisilihakseen. Muita vastaavia harjoitteita ovat kyykkääminen ja seinäkyykky, mutta näissä liikkeissä vastuksena on vain oma painosi. Reiden ojennus ja koukistus -liike mahdollistaa haluamasi painon käyttämisen ja voit todella keskittyä lihasmassan lisäämiseen.

Reisien ojennus ja koukistus – oikea tekniikka

Reisien ojennus ja koukistus tulee tehdä oikein, muuten reidet väsyvät nopeasti. Koska laite on suunniteltu tätä harjoitusta varten, sinun tulee vain asettaa oikeat asetukset, minkä jälkeen voit keskittyä harjoittelemiseen. Liikkeen ei tulisi aiheuttaa kipua polvissa; jos tunnet kipua, vähennä painoja. Toinen vinkki on jännittää varpaita ylös- tai alaspäin harjoituksen aikana, mikä vahvistaa harjoitusta entisestään. 

  • Vältä aluksi liian raskaita painoja.
  • Muista tehdä liike loppuun asti ja venyttää jalkoja niin pitkälle kuin mahdollista.
  • Jos laitteessa on kahvat sivuilla, tartu niihin, jottet nosta istumalihaksia jalkoja nostaessasi.
  • Lämmittele hieman ennen harjoituksen suorittamista. Kun harjoittelet kuntosalilla, aloita ensin jollain muulla harjoituksella.

Ajatuksia blogikirjoituksesta? Kommentoi alle
Ei kommentteja
Ole ensimmäinen joka kommentoi:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
Anna koodi: sE4P4x (vahvistamme ettet ole robotti)
Lisää artikkeleita Treeniliikkeet
Reisien ojennus ja koukistus

Reisien ojennus ja koukistus

2022-08-26
Reisien ojennus ja koukistus harjoittaa etureisiä ja antaa lisää voimaa ja volyymia. Säädä vastus sopivaksi, jotta saat maksimaalisen liikeradan harjoitukseen. Lue lisää harjoitteesta!
Lue lisää
Calisthenics - Parhaat harjoitteet

Calisthenics - Parhaat harjoitteet

2022-08-26
Calisthenics on katuharjoittelulaji, joka antaa voimaa ja ketteryyttä. Harjoittelet täysin ilman välineitä vastuksena oma painosi. Lue lisää täältä!
Lue lisää
Mitä on crossfit?

Mitä on crossfit?

2022-08-26
Mitä on crossfit? Siitä puhutaan paljon, mutta millainen laji se oikeastaan on ja miten sen voi aloittaa? Lue lajista lisää!
Lue lisää
Hammer curls eli vasarakääntö

Hammer curls eli vasarakääntö

2022-08-26
Vasarakääntö tai vasaraotteella tehtävä hauiskääntö harjoittaa käsivarren alapuolen lihasta, joka jää usein vähemmälle huomiolle. Lue lisää vasarakäännöistä!
Lue lisää