Proteincompany Magazine

Täältä löydät uutta inspiraatiota joka viikko!

MSM-ravintolisät

MSM

MSM eli metyylisulfonyylimetaani on orgaaninen rikkiyhdiste, jota on kehossamme 0,25 prosenttia painosta. Se on luonnollinen rikin lähde ja sillä on useita tärkeitä tehtäviä, kuten nivelten vahvistaminen ja kehon sidekudoksen rakentaminen. Päivittäinen MSM:n tarpeemme täyttyy ruokavaliolla, mutta sen saantia voi lisätä nauttimalla lisäravinteita tai jauheita. C-vitamiini edistää MSM:n imeytymistä ja lisää sen vaikutusta, minkä vuoksi niitä kannattaa nauttia yhdessä. MSM-valmistetta on saatavana kapseleina ja jauheena ja voit valita tuotteen sen mukaan, mikä niistä sopii sinulle parhaiten. Jauhetta voidaan sekoittaa esimerkiksi smoothien joukkoon, jolloin sen hieman kitkerä maku peittyy.Mitä etua MSM:n käytöllä on?

MSM-yhdistettä on suurina määrinä useissa kehon kudoksissa, kuten luissa, hiuksissa, ihossa ja lihaksissa. MSM-lisäravinteen nauttiminen vaikuttaakin eniten juuri näihin kehon osiin. Lisäksi se auttaa myös tulehduksia vastaan. MSM-tuotteista on erityisesti apua nivelvaivoihin ja -kipuihin. Se on myös hyödyllinen kuivalle ja kutiavalle iholle ja ihottumalle. Se on hyväksi hiusten terveydelle, hauraille kynsille ja se myös vähentää hiustenlähtöä. MSM-tuotteilla ei ole sivuvaikutuksia, vaan sitä pidetään yhtenä turvallisimmista luonnossa esiintyvistä aineista. MSM-tuotteita voikin nauttia yhtämittaisesti ilman taukoja. Alussa voi kuitenkin olla hyvä lisätä annoksen määrää hitaasti joka viikko, sillä MSM-tuotteilla saattaa olla puhdistava vaikutus. Suositeltu annos ensimmäisellä viikolla on nauttia päivittäin 1 maustemitallinen MSM-jauhetta sekoitettuna 2 dl:aan nestettä ja neljännellä viikolla voit lisätä jo 4 maustemitallista jauhetta samaan määrään nestettä. Tyypillinen määrä MSM-tuotetta päivässä on 2–4 grammaa, mutta voit tarvittaessa pienentää annosta. Tärkeintä on tunnustella, mikä itsestä tuntuu hyvältä.

Ajatuksia blogikirjoituksesta? Kommentoi alle
Ei kommentteja
Ole ensimmäinen joka kommentoi:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
Anna koodi: JvaHUJ (vahvistamme ettet ole robotti)
Lisää artikkeleita Ruokavalio & reseptit
MSM-ravintolisät

MSM-ravintolisät

2022-04-06
Mihin MSM-ravintolisää voi käyttää ja onko sillä tunnettuja sivuvaikutuksia? Käymme läpi MSM-ravintolisän vaikutukset ja edut. Lue lisää!
Lue lisää
Mutakakku proteiinijauheesta

Mutakakku proteiinijauheesta

2022-04-06
Mutakakku on ruotsalainen klassikko, josta saat proteiinijauheen avulla entistä terveellisempää. Lue lisää täältä ja kokeile maukasta reseptiämme.
Lue lisää
Millaisia terveyshyötyjä kurkuma tarjoaa?

Millaisia terveyshyötyjä kurkuma tarjoaa?

2022-04-06
Tulehdusta hoitavien ominaisuuksiensa lisäksi kurkuma antaa lukuisia muita terveysetuja. Lue täältä lisää siitä, mihin kaikkeen kurkuma käy!
Lue lisää
Proteiinijauheella tehostettu kaurapuuro

Proteiinijauheella tehostettu kaurapuuro

2022-04-06
Kaurapuuro on terveellinen aamu- ja välipala, mutta se ei sisällä kovin paljoa proteiinia. Lue vinkkimme, miten voit lisätä puurosi proteiinipitoisuutta proteiinijauheella.
Lue lisää