Proteincompany Magazine
Täältä löydät uutta inspiraatiota joka viikko!

Guide: Autamme sinua valitsemaan oikeat patukat

Kolme GAAM-proteiinipatukkaa makaa puutarjottimella

Kun on kiire, käännymme usein erilaisten patukoiden puoleen. Ne voivat olla erinomainen välipala, joka on täynnä proteiinia, kuituja, vitamiineja ja mineraaleja... Tai ne voivat olla runsaita sokerista ja hiilihydraateista. Kun valitset patukan, on tärkeää valita viisaasti. Mutta kun markkinoilla on niin paljon vaihtoehtoja – proteiinipatukoita, energiapatukoita ja raakapatukoita, muutamia mainitakseni – valinta voi yhtäkkiä muuttua paljon vaikeammaksi. Säästääksemme aikaasi käymme läpi tärkeitä asioita, jotka on otettava huomioon patukkaa ostaessa.

Katso kaikki patukat.

Mitä ottaa huomioon patukoita ostaessa

  • Maku: Kaikki patukat eivät maistu yhtä hyviltä, joten lue arvosteluja ennen kuin ostat uuden patukan. Jotkut patukat voivat olla kuivia ja maistua oudolta, joten on tärkeää löytää sellainen, joka miellyttää makuhermojasi. Uskalla kokeilla ja löytää patukka, josta todella pidät, sillä se tekee helpommaksi pysyä oikealla tiellä saavuttaaksesi fitness-tavoitteesi.
  • Proteiinipitoisuus: Monet, jotka valitsevat patukoita, tekevät sen usein proteiinipitoisuuden vuoksi. Markkinoilla on monenlaisia patukoita, mutta proteiinipatukka on paras vaihtoehto, jos tarvitset proteiinipitoisen välipalan treenin jälkeen. Tämäntyyppinen patukka sisältää yleensä 16-20 grammaa proteiinia.
  • Lisäaineet: Joissakin patukoissa, kuten raakapatukoissa, on runsaasti terveellisiä rasvahappoja, koska ne sisältävät paljon hedelmiä, siemeniä ja pähkinöitä. Näiden avulla saat runsaasti kuituja, vitamiineja ja mineraaleja yhdestä patukasta. Jos haluat saada vitamiineja ja mineraaleja patukastasi, raakapatukka voi olla hyvä vaihtoehto.
  • Laatu: Patukoita valmistetaan monista eri ainesosista, kuten heraproteiinista, pähkinöistä, siemenistä ja kaurahiutaleista. Kun valitset patukkaa, varmista, että luet tuotteen ainesosaluettelon varmistaaksesi, ettei uusi patukkasi sisällä epäterveellisiä lisäaineita. Ainesosien tarkistamisen lisäksi sinun tulee myös tarkistaa sokerimäärä. Yleisesti ottaen sinun tulisi etsiä patukoita, jotka sisältävät enintään 10 grammaa sokeria.

Eri tyypit patukat

Käymme läpi yleisimmät patukat: proteiinipatukat, raakapatukat, energiapatukat ja vegaaniset patukat sekä kenelle ne sopivat parhaiten.

Proteiinipatukat

Mikä on proteiinipatukka: Proteiinipatukat tarjoavat nopean ja kätevän proteiinin ja kaloreiden lähteen ja voivat auttaa lisäämään tärkeiden ravintoaineiden saantia. Proteiinipatukoiden proteiinin lähteet ovat yleensä heraa tai kaseiinia, jotka ovat maitoproteiineja ja siksi eivät ehkä sovi hyvin laktoosi-intoleranteille. Jos haluat hyvän, käytännöllisen ja nopean proteiinin lähteen, proteiinipatukat voivat olla paras valinta sinulle.

Kenelle proteiinipatukat sopivat parhaiten: Sinä, joka treenaat tai sinulla on vaikeuksia täyttää päivittäiset proteiinitarpeesi, voit hyötyä erityisesti proteiinipatukasta. Ne sisältävät 16-20 grammaa proteiinia valmistajasta riippuen, mikä tekee niistä täydellisiä välipalaksi tai treenin jälkeen täydentämään energiavarastoja ja edistämään lihasten palautumista ja kasvua.

Suositut proteiinipatukat

Rawbars

Mikä on raakapatukka: Raakapatukat ovat ehkä yksi "terveellisimmistä" patukoista. Ne on valmistettu vain luonnollisista ainesosista ja sokereista, mikä antaa niille suuren edun verrattuna muihin markkinoilla oleviin patukoihin. Toisin kuin energiapatukat, jotka voivat olla täynnä keinotekoisia makeutusaineita, väriaineita ja säilöntäaineita, raakapatukat valmistetaan pähkinöistä, siemenistä ja taateleista. Näin saat hyvän annoksen tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja, kuituja ja rasvahappoja.

Kenelle raakapatukat sopivat parhaiten: Raakapatukat ovat erinomaista ruokaa, jos pidät ulkoilulajeista, koska ne tarjoavat helposti sulavia sokereita, joita kehosi tarvitsee suoriutuakseen hyvin. Ne eivät ole vain lisä urheiluravitsemukseen, vaan ovat myös tärkeä osa jokaisen vakavan urheilijan ruokavaliota, joka haluaa syödä terveellisesti. Mutta riippumatta siitä, oletko urheilija, stressaantunut opiskelija tai vain joku, joka haluaa pysyä terveenä ja energisenä, raakapatukat ovat erinomainen valinta. Ne ovat täynnä ravintoaineita, joita tarvitset jaksamaan koko päivän.

Raakapatukka sopii myös hyvin ateriankorvikkeeksi, koska se sisältää vähemmän kaloreita kuin muut markkinoilla olevat patukat.

Suositut raakapatukat

-16%
Kampanja
5 15 x Pändy Raw Bar 35 g Mix-laatikko
-20%
Kampanja
4 12 x Oatlaws The Protein Bar 60 g

Energiapatukat

Mikä on energiapatukka: Energiapatukat on suunniteltu parantamaan suorituskykyäsi fyysisen aktiviteetin aikana tarjoamalla pitkäkestoista energiaa ja ravitsemuksellista tukea. Ne on tarkoitettu nopeaksi välipalaksi, kun tarvitset jotain syötävää aterioiden välillä. Useimmat energiapatukat sisältävät lisättyä proteiinia, hiilihydraatteja, ravintokuituja ja muita ravintoaineita toiminnallisina elintarvikkeina.

Kenelle energiapatukat sopivat: Energiapatukat sopivat hyvin henkilölle, joka tarvitsee ylimääräistä energiaa pidempään harjoitteluun tai tenttiin valmistautumiseen. Syömällä energiapatukan sinä ja kehosi saatte tarvitsemanne ylimääräisen energian. On yleistä syödä energiapatukka harjoittelun aikana, jotta voit säilyttää hyvän energia- ja suorituskykytason – kun taas toiset suosivat sen nauttimista harjoittelun jälkeen tunteakseen olonsa virkeämmäksi ja palautuakseen.

Energiapatukoita kannattaa välttää, jos et aio syödä niitä jonkin fyysisen aktiviteetin yhteydessä, koska ne sisältävät usein nopeita hiilihydraatteja, jotka nostavat verensokeriasi.

Suositut energiapatukat

Vegaaniset patukat

Mikä on vegaaninen patukka: Vegaaniset patukat toimivat samalla tavalla kuin tavalliset patukat, riippuen siitä, minkä tyyppisen patukan valitset. Suurimmat erot ovat siinä, että maitoproteiini on korvattu jollakin kasvipohjaisella proteiinilla, kuten hamppu-, herne- tai soijaproteiinilla. Lisäksi ne eivät sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia.

Kenelle vegaaniset patukat sopivat: Vegaaniset patukat ovat erinomainen valinta sinulle, joka haluat vähentää sokerin saantiasi, parantaa ruoansulatustasi ja tietenkin, jos olet kasvissyöjä tai vegaani. Nämä patukat ovat vähäsokerisia, koska ne eivät sisällä eläinperäisiä tuotteita, ja runsaskuituisia, koska ne on valmistettu täysjyväviljasta.

Suositut vegaaniset patukat

-20%
Pakettihinta
17 12 x Barebells Vegan Protein Bar 55 g
Lisää vaihtoehtoja
-24%
Kampanja
4 REDO Bar 60 g
Lisää vaihtoehtoja
€1.90 €2.50
-25%
Kampanja
3 18 x REDO Bar 60 g
€29.90 €39.90

Yhteenveto

Oikean patukan valinta voi olla haastavaa, kun markkinoilla on niin paljon vaihtoehtoja. Tehdäksesi viisaan valinnan, mieti makua, proteiinipitoisuutta, lisäaineita ja laatua.

  • Proteiinipatukat ovat ihanteellisia harjoitteluun ja palautumiseen
  • Raakapatukat tarjoavat luonnollista energiaa ja ravintoa
  • Energiapatukat antavat nopeaa energiaa fyysistä aktiviteettia varten
  • Vegaaniset patukat ovat täydellisiä niille, jotka haluavat välttää eläinperäisiä tuotteita

Riippumatta tarpeistasi, löydät varmasti patukan, joka sopii juuri sinulle!

Ajatuksia blogikirjoituksesta? Kommentoi alle
Ei kommentteja
Ole ensimmäinen joka kommentoi:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
Anna koodi: KH7UP4 (vahvistamme ettet ole robotti)
Lisää artikkeleita Vinkit & neuvot
Guide: Autamme sinua valitsemaan oikeat patukat

Guide: Autamme sinua valitsemaan oikeat patukat

2024-05-24
Kun on kiire, käännymme usein erilaisten patukoiden puoleen. Ne voivat olla erinomainen välipala, joka on täynnä proteiinia, kuituja, vitamiineja ja mineraaleja... Tai ne voivat olla runsaita sokerista ja hiilihydraateista. Kun valitset patukan, on tärkeää valita viisaasti. Mutta kun markkinoilla on niin paljon vaihtoehtoja – proteiinipatukoita, energiapatukoita ja raakapatukoita, muutamia mainitakseni – valinta voi yhtäkkiä muuttua paljon vaikeammaksi. Säästääksemme aikaasi käymme läpi tärkeitä asioita, jotka on otettava huomioon patukkaa ostaessa.
Lue lisää
7 kärki miten aloittaa juokseminen

7 kärki miten aloittaa juokseminen

2024-05-06
Oletko valmis aloittamaan juoksijan elämäsi? Ehkä olet aina halunnut kokeilla juoksemista, mutta et ole ollut varma, mistä aloittaa, tai ehkä haluat kokeilla jotain uutta. Joka tapauksessa, jos olet päättänyt aloittaa juoksemisen, ensimmäiset askeleet voivat tuntua pelottavilta. Tässä artikkelissa jaamme seitsemän parasta vinkkiämme auttaaksemme sinua aloittamaan juoksun!
Lue lisää
Paras Ashwagandha - Testivoittaja 2024

Paras Ashwagandha - Testivoittaja 2024

2024-04-26
Elävä terveysmaailma kohtaa nykyaikaiset elämäntavat, missä perinteiset lääkkeet kohtaavat modernit elämäntavat, on superkasvi tehnyt nimensä - Ashwagandha. Olet varmasti kuullut monista eduista, joita saat käyttämällä ashwagandhaa sisältäviä ravintolisiä. Mutta kaikkien vaihtoehtojen joukossa, mikä ashwagandha-tuote on oikeasti paras? Olemme vertailleet neljää suosittua tuotetta - GAAM, Elexir Pharma, Elit Nutrition ja Olimp Sport Nutrition - selvittääksemme tämän.
Lue lisää
Kaseiini vai hera - Mikä proteiini on paras (ja mikä niiden ero on)?

Kaseiini vai hera - Mikä proteiini on paras (ja mikä niiden ero on)?

2024-04-05
Etsitkö vastausta kaseiinin ja heran välillä, kun valitset proteiinia? Nämä maitoproteiinit tarjoavat omat ainutlaatuiset (ja samankaltaiset) edut, mikä tekee valinnasta vieläkin vaikeampaa. Tässä oppaassa sukellamme syvälle suureen keskusteluun: kaseiini ja hera. Pilkomme asian yksinkertaisesti ja helposti ymmärrettävästi, jotta voit keskittyä siihen, mikä todella merkitsee eniten - löytämään parhaan proteiinin treenimatkallesi.
Lue lisää
Opas vegaaniseen proteiinijauheeseen: Edut, vinkit ja vertailut

Opas vegaaniseen proteiinijauheeseen: Edut, vinkit ja vertailut

2024-03-27
Henkilöt, jotka ovat päättäneet noudattaa vegaanista ruokavaliota, ymmärtävät, että tämän elämäntavan valinnassa on tiettyjä ravitsemuksellisia haasteita. Tässä kohtaa proteiinijauhe voi olla vegaanin paras ystävä. Vegaanisen proteiinijauheen oppaamme antaa sinulle kaiken tarvittavan tiedon kasvipohjaisista proteiineista; erilaisista tyypeistä, mitä etsiä ja mitä ainesosia tulisi välttää.
Lue lisää