Proteincompany Magazine
Täältä löydät uutta inspiraatiota joka viikko!

Kollageeni: Terveys- ja kauneuslisäravinteen hyödyt

Kollageeni

Kollageeni on viime aikoina tullut erittäin suosituksi, eikä suotta. Se esiintyy luonnostaan kehossamme ja löytyy myös proteiinilisistä sekä ruoasta ja juomista. Monet ihmiset ottavat kollageenia lisäravinteena kapseleina, tabletteina tai jauheena sen monien terveysvaikutusten vuoksi. Mutta mitä hyötyä kollageenista voi todella olla sinulle? Tässä artikkelissa tutkimme kollageenin hyötyjä kehollesi – hiuksistasi vatsaasi ja niveleisiisi!

Tässä artikkelissa:

 • Mitä on kollageeni? 
 • Mihin kollageeni on hyvä? 
 • Ruoka-aineet ja elintarvikkeet, jotka sisältävät kollageenia 
 • Kollageenin hyödyt 
 • Kollageeni sinulle, joka treenaat 
 • Tutustu kollageenilisäravinteisiimme 
 • Hydrolysoitu kollageeni
 • Kollageenin sivuvaikutukset

Mikä on kollageeni? 

Ennen kuin sukellamme kollageenin hyötyihin, ymmärrämme ensin, mikä se on ja miksi tarvitsemme kollageenia. Kollageeni on proteiini, joka muodostaa merkittävän osan ihoamme, hiuksiamme, kynsiämme, niveliämme ja sisäelimiämme. 

Se toimii eräänlaisena "liimana", joka pitää kehomme koossa ja antaa rakennetta ja vahvuutta kudoksillemme. Tiesitkö, että noin 70 % ihosi koostuu kollageenista?

Mihin kollageeni on hyvä? 

Kollageeni on perusproteiini kehossamme ja toimii rakenteellisena rakennuspalikkana, joka antaa tukea ja eheyttä erilaisille kudoksille. Kollageeni antaa kudoksillemme, mukaan lukien iho, rusto, jänteet ja luut, tarvittavan rakenteen ja jäykkyyden. Se toimii eräänlaisena kehikkona, joka pitää kehomme osat ja elimet paikoillaan ja antaa niille muodon. 

Kollageeni on myös jänteissä ja nivelsiteissä ja on tärkeä rooli nivel- ja lihasfunktion tukemisessa. Se voi auttaa vähentämään nivelkipuja ja parantamaan liikkuvuutta.

Ruoka-aineet ja elintarvikkeet jotka sisältävät kollageenia 

Kollageenirikkaat ruoat ja elintarvikkeet ovat pääasiassa eläinperäisiä ja kasviperäisiä lähteitä, jotka auttavat stimuloimaan kollageenin tuotantoa. Esimerkkejä ovat: 

 1. Kala Nauta 
 2. Kana 
 3. Sisäelimet (vaikka ne eivät ole niin yleisiä päivittäisessä ruokavaliossamme) 
 4. Pinaatti 
 5. Parsakaali 
 6. Viljat 

Näiden sisällyttäminen ruokavalioosi voi tukea kehosi luonnollista kollageenin tuotantoa ja siten parantaa hyvinvointiasi. Nämä elintarvikkeet ovat myös rikkaita C-vitamiinin lähteitä, mikä on avainasemassa kollageenin muodostumisessa.

Ruoat ja elintarvikkeet, joissa on runsaasti kollageenia

Kollageenin hyödyt 

Kollageenilla on monia hyötyjä terveydelle ja hyvinvoinnille. Se voi vahvistaa hiustesi kuntoa, tukea normaalia ruoansulatusta, lievittää nivelkipuja ja antaa sinulle nuorekkaamman ihon:

 • Parempi hiusten kunto: Kollageeni on avainroolissa hiusten vahvistamisessa, hiusten kasvun edistämisessä ja hiusten terveyden ylläpitämisessä. Se on perusproteiini hiusrakkuloille, joka parantaa hiusten rakennetta, lisää hiusten kasvua ja joustavuutta. Kollageeni toimii suojaavana esteenä ulkoisia tekijöitä, kuten lämpöä ja kemikaaleja, vastaan, mikä vähentää hiusten vaurioita! 
 • Tukee normaalia ruoansulatusta: Kollageeni on hyvä vatsalle, koska se sisältää aminohappoja, jotka auttavat tukemaan normaalia ruoansulatusta. Tämä vähentää ruoansulatusongelmien, kuten kramppejen, turvotuksen ja ärtyneen suolen oireyhtymän, riskiä. 
 • Lieventää nivelkipua ja tukee nivelten terveyttä: Niille, jotka kärsivät nivelkivuista, kollageeni voi olla luonnollinen tapa lievittää oireita. Se auttaa vähentämään nivelissä olevaa tulehdusta, lisää niiden liikkuvuutta ja tukee yleistä nivelten terveyttä. 
 • Antaa nuorekkaan ja terveen ihon: Kollageeni on keskeinen osa ihon rakenteesta ja joustavuudesta. Se edistää solujen uusiutumista ja kosteustasapainoa, mikä voi parantaa ihon kiinteyttä ja vähentää näkyviä ikääntymisen merkkejä, kuten ryppyjä. Kollageeni iholle toimii sisäisenä tukena ihon nuorekkaan ulkonäön ja ulkoisten rasitusten vastustuskyvyn ylläpitämisessä. 

Kollageeni sinulle joka treenaat 

Urheilijoille, kehonrakentajille ja kaikille, jotka harjoittelevat, kollageeni voi olla avuksi lihasten kasvun ja palautumisen edistämisessä harjoituksen jälkeen. Kollageeni on tärkeä komponentti nivelrustossa ja sidekudoksessa, mikä tukee lihasten ja nivelten korjausprosessia. Lisäksi kollageeni on erinomainen proteiinilähde, ja kollageenipitoisia ruokia tai lisäravinteita sisällyttämällä ruokavalioosi voit saavuttaa päivittäisen proteiinitarpeesi. Tämä on ratkaisevaa lihasten kasvulle ja palautumiselle!

Tutustu kollageenilisäravinteisiimme 

Kollageeni on suosittu lisäravinne, joka voi antaa kehollesi merkittävän terveysbuustin. Monet käyttävät kollageenia parantaakseen ihoa, hiuksia ja kynsiä, mutta se voi olla myös hyödyllistä lihasten rakentamisessa ja palautumisessa harjoituksen jälkeen.

Proteiinikaupassamme löydät laajan valikoiman korkealaatuisia kollageenilisäravinteita monissa eri mauissa, hinnoissa ja kooissa. Ne ovat täydellinen lisä päivittäiseen ruokavalioosi - valitse kollageenitabletit, jotka ovat helppoja niellä, tai juo kollageenia kollageenijauheen muodossa, jonka voit sekoittaa smoothieen tai lasilliseen vettä.

Epävarma siitä, mikä kollageenilisä sopii sinulle? Lue opas "Kuinka valita oikea kollageenilisä"!

Hydrolysoitu kollageeni 

Ajattele hydrolysoitua kollageenia erityisenä proteiinityyppinä, joka voi tehdä ihostasi, hiuksistasi ja kynsistäsi hienompia ja vahvempia. Jotta se olisi helpompi kehollesi käyttää, se on käynyt läpi taianomaisen prosessin, jota kutsutaan hydrolyysiksi, jossa se pilkotaan pienemmiksi palasiksi. Hydrolysoitua kollageenia löytyy lisäravinteena jauheen, kapselien tai juomien muodossa ja se on yleensä mautonta ja helppo sekoittaa muihin nesteisiin tai elintarvikkeisiin.

Kollageenin sivuvaikutukset 

Yleisesti ottaen kollageeni katsotaan turvalliseksi nautittavaksi, mutta kuten kaikilla lisäravinteilla, voi olla joitain sivuvaikutuksia, jotka on otettava huomioon. Siksi on tärkeää, että noudatat suositeltua päivittäistä annosta välttääksesi vatsavaivoja tai allergisia reaktioita.

HUOM! Kollageenilisät eivät saa korvata tasapainoista ruokavaliota, vaan ne tulisi nähdä täydennyksenä siihen. Konsultoi terveydenhuollon asiantuntijaa tai ravitsemusterapeuttia selvittääksesi, kuinka kollageenilisät voidaan parhaiten sovittaa yhteen erityisen elämäntyylin ja terveystavoitteiden kanssa.

-15%
Summer Sale
6 2 x GAAM Collagen 350 g
€41.80 €48.90
-10%
Summer Sale
4 3 x GAAM Collagen 350 g
€62.70 €69.90

Ajatuksia blogikirjoituksesta? Kommentoi alle
Ei kommentteja
Ole ensimmäinen joka kommentoi:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
Anna koodi: MfGbxa (vahvistamme ettet ole robotti)
Lisää artikkeleita Ruokavalio & reseptit
7 tärkeää vitamiinia ja ravintolisää naisille

7 tärkeää vitamiinia ja ravintolisää naisille

2024-05-15
Monia tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita löytyy jo todennäköisesti kylpyhuoneesi kaapista, mutta joskus naisten keho tarvitsee erityisiä ravintolisiä pysyäkseen vahvana ja terveenä.Mutta niin monenlaisia ravintolisiä ja brändejä naisille markkinoilla, voi olla vaikea päättää, mitkä vitamiinit sinun todella tarvitsee.Tässä artikkelissa käymme läpi 7 tärkeää ravintolisää naisille!
Lue lisää
Kaikki mitä tarvitset tietää betakaroteenista

Kaikki mitä tarvitset tietää betakaroteenista

2024-04-30
Monet puhuvat betakaroteenista. Sen saaminen on tullut todelliseksi terveystrendiksi ja näyttää olevan itsestäänselvä valinta kesän rusketusta varten. Se on hyväksi iholle, silmille, kognitiiviselle toiminnalle ja myös hiuksille. Lisäksi voi olla haaste löytää markkinoiden paras betakaroteenilisä, kun erilaisia vaihtoehtoja on saatavilla. Tässä käymme läpi, mitä betakaroteeni itse asiassa on, ja kaiken mitä sinun tarvitsee tietää sen terveysvaikutuksista!
Lue lisää
Voiko ateriankorvikkeista laihtua?

Voiko ateriankorvikkeista laihtua?

2024-04-25
Painonpudotus on suuri haaste. Kiireisessä arjessamme monet kääntyvät erilaisiin ruokavalioihin ja joskus kyseenalaisiin menetelmiin painonpudotuksen saavuttamiseksi. Ateriankorvike yhdistettynä ruokavalioon ja liikuntaan tarjoaa tehokkaan vaihtoehdon painonhallintaan ja hoitoon. Tässä artikkelissa käsittelemme syvällisemmin ateriankorvikkeiden tehokkuutta tieteellisen tutkimuksen avulla.
Lue lisää
Top 7 tieteellisesti todistettua terveyshyötyä ashwagandhasta

Top 7 tieteellisesti todistettua terveyshyötyä ashwagandhasta

2024-04-22
Ashwagandhaa väitetään voivan alentaa verenpainetta, lisätä lihasmassaa ja -voimaa, tasapainottaa testosteronitasoja, parantaa seksuaaliterveyttä, hoitaa ahdistusta, stressiä ja univaikeuksia sekä vahvistaa immuunijärjestelmää ja muistia. Tässä tutkimme 7 tieteellisesti todistettua terveyshyötyä, kun ashwagandhaa sisällytetään päivittäiseen rutiiniisi.
Lue lisää
Valitse oikea ateriankorvike

Valitse oikea ateriankorvike

2024-04-17
Ateriankorvike on kuuma aihe fitness- ja terveysmaailmassa. Ne voivat korvata aamiaisen, lounaan tai muun aterian - ja niitä on monessa eri muodossa. Ateriankorvikkeita voidaan käyttää monista eri syistä, mutta ne ovat suosituimpia niiden keskuudessa, jotka haluavat pudottaa painoa ja säilyttää terveen painon. Tässä artikkelissa autamme sinua valitsemaan oikeanlaisen ateriankorvikkeen tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Tässä mitä sinun tarvitsee tietää.
Lue lisää