Proteincompany Magazine
Täältä löydät uutta inspiraatiota joka viikko!

Syvempi rusketus betakaroteenin avulla!

Betakaroteenia löytyy useimmista vihanneksista ja hedelmistä, mutta erityisen hyvin porkkanoista. Riittävä määrä betakaroteenia muuttuu kehossasi A-vitamiiniksi.

Miksi rusketut paremmin betakaroteenin avulla?

Betakaroteenissa on pigmenttiä, joka antaa esimerkiksi porkkanalle sen oranssin värin. Mieti, että betakaroteeni toimii kuten ravintolisä. Se aktivoi ihon pigmenttiprosessia, joka auttaa sinua saamaan luontaisesti terveemmän ihon sävyn. Jos haluat ruskettua lisää, betakaroteenin syöminen rusketusta parantamaan auttaa tavoitteessasi.




Sen lisäksi, että saat terveemmän ihon sävyn, betakaroteeni suojaa ihoa auringon haitallisilta säteiltä, sillä ihosolusi tuottavat enemmän melaniinia. Kun kehossasi on riittävästi betakaroteenia, ihollasi on samalla etulyöntiasema aurinkoa vastaan, sillä se on jo valmiiksi ruskettunut, etkä pala niin helposti. Viitteellisenä ohjenuorana sinun olisi hyvä aloittaa betakaroteeni-lisäravinteiden syöminen noin kolmea kuukautta ennen aurinkomatkaasi tai auringonottohetkiäsi kotimaan auringossa.

Muista kuitenkin, että betakaroteeni ei suojaa sinua auringolta. Tarvitset siis joka tapauksessa aurinkorasvaa, jos aiot viettää pidempiä aikoja auringossa.

Kuinka se tapahtuu?

Kukaan ei tarkalleen tiedä, miksi betakaroteeni auttaa ruskettumaan tai suojaa auringon säteiltä. Eräiden selitysten mukaan karoteenin antioksidanttiset ainesosat stimuloivat kehon omaa melaniinin tuotantoa tai betakaroteeni nostaa kehon A-vitamiinipitoisuuksia, mikä suojaa auringolta.

Paljonko betakaroteenia?

Huomataksesi betakaroteenin vaikutukset tarvitset vähintään 30 milligrammaa betakaroteenia päivässä. Saat sen 500 grammasta keitettyjä porkkanoita tai juomalla puoli litraa porkkanamehua. Helpoin tapa saada riittävä määrä betakaroteenia on ottaa se lisäravinteena. Tavallisin muoto lisäravinteista on betakaroteenitabletit.

Onko betakaroteeni vaarallista?

Liian suuren betakaroteenimäärän saaminen ei ole vaarallista, mutta ihosi saattaa muuttua oranssimmaksi, jos saat liikaa betakaroteenia pidemmän aikaa. Sitä kutsutaan karotenemiaksi eikä se ole vaarallista. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että olet saanut liikaa betakaroteenia, joka kerrostuu ihon alle ja värjää ihoasi. Usein se näkyy ensimmäisenä siten, että kämmenesi ja jalkapohjasi alkavat olla keltaisia ja ihosi oranssi. Mutta älä ole huolissasi, kevyemmällä annostuksella betakaroteenia saat vain kauniimman rusketuksen.

Tiivistetysti:

Betakaroteeni on ravintolisä, joka tarjoaa kehollesi lisää antioksidantteja ja auttaa sinua ruskettumaan vaivattomammin. Betakaroteenia löytyy useimmista vihanneksista ja hedelmistä, mutta erityisen hyvin porkkanoista. Riittävä määrä betakaroteenia muuttuu kehossasi A-vitamiiniksi. Muista aloittaa betakaroteeniravintolisän käyttö kolmea kuukautta ennen aurinkolomaasi, niin se ehtii vaikuttaa.

  • Korkea betakaroteenimäärä kehossasi suojaa sinua auringolta.
  • Betakaroteeni parantaa ihosi sävyä.
  • Jos saat liikaa betakaroteenia, se voi johtaa karotenemiaan, joka ei ole vaarallista, mutta ihosi saattaa muuttua hieman oranssiksi.
  • Betakaroteenin saat vaivattomimmin ravintolisänä, voit toki myös keittää 500 grammaa porkkanoita päivittäin.

Ajatuksia blogikirjoituksesta? Kommentoi alle
Ei kommentteja
Ole ensimmäinen joka kommentoi:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
Anna koodi: mFJvUW (vahvistamme ettet ole robotti)
Lisää artikkeleita Ruokavalio & reseptit
Aminohapot vs. proteiinit

Aminohapot vs. proteiinit

2022-08-26
Mitä aminohapot oikeastaan ovat ja mitä eroa aminohapoilla ja proteiineilla on? Olemme listanneet tietoja aminohapoista ja proteiineista, sekä niiden eroista. Lue Proteincompanyn vinkit aiheesta!
Lue lisää
MSM-ravintolisät

MSM-ravintolisät

2022-04-06
Mihin MSM-ravintolisää voi käyttää ja onko sillä tunnettuja sivuvaikutuksia? Käymme läpi MSM-ravintolisän vaikutukset ja edut. Lue lisää!
Lue lisää
Mutakakku proteiinijauheesta

Mutakakku proteiinijauheesta

2022-04-06
Mutakakku on ruotsalainen klassikko, josta saat proteiinijauheen avulla entistä terveellisempää. Lue lisää täältä ja kokeile maukasta reseptiämme.
Lue lisää