Proteincompany Magazine

Täältä löydät uutta inspiraatiota joka viikko!

Asianmukainen lämmittely auttaa sinua suoriutumaan paremmin

Lämmittely – onko se todella tarpeen? Kyllä on! Kunnollinen lämmittely on erittäin tärkeää silloin, kun puhutaan harjoittelusta. Näin ollen, kun kehosi on lämmin, suoriudut myös paremmin, niin yksinkertaiselta kuin se voi kuulostaa. Sille on siis syynsä, miksi urheilijat lämmittelevät jopa kaksi tuntia ennen urheilusuoritustaan – keho toimii optimaalisesti, jos se saa mahdollisuuden tulla ensin kunnolla lämmitellyksi.Mitä lämmittely on?

Lämmittely on harjoitus, jonka teet ennen kuin aloitat suunnitellun voimaharjoittelun. Lämmittely antaa keholle mahdollisuuden lämmetä ja tottua harjoitteluun ennen kuin sen tulee yltää absoluuttiseen maksimiin. Lämmittely tulisi suorittaa myös kestävyysliikunnan, kuten juoksun, yhteydessä.

Lämmittely – Treenin A ja O

Tiedät, millaista se voi olla – lämmittely, joka vie aikaa ja tuntuu tylsältä, jolloin se on helppo jättää takaa-alalle samalla, kun haluat hypätä suoraan suunnittelemaasi voimaharjoitteluun. Entäpä jos miettisit uudestaan? Jos suoritat kunnollisen ja hauskan lämmittelyn ennen treeniä, suorituskykysi tulee olemaan parempi ja tulokset selkeämpiä.

Paranna suorituskykyäsi lämmittelyn avulla

Kehosi tarvitsee aikaa lämmittelyyn. Yksi mahdollisuus on tietenkin juosta keho lämpimäksi joko ulkona tai kuntosalin juoksumatolla – mutta myös kuntopyörä ja soutulaite ovat erinomaisia tapoja saada kehosi käyntiin ja nivelet joustaviksi. Yhdenlainen lämmittely on toiselle hauskaa ja toiselle tylsää, joten se riippuu täysin sinusta itsestäsi, millaisia harjoituksia pidät sopivana lämmittelynä ja millaisia taas et. Lämmittelyn tulisi kuitenkin olla mieluiten sykettä nostattavaa ja kestää vähintään kymmenen minuuttia.

  • Sykettä nostattava lämmittely – Aloita lämmittely harjoituksella, joka nostaa sykettä – se voi olla esimerkiksi juoksua, pyöräilyä, soutamista tai jotakin muuta. Jos aiot treenata muiden kanssa, voitte tehdä yhdessä lämmittelystä hauskan. Pidä kuitenkin mielessä, että lämmittelyä ei tulisi aloittaa liian kovaa, vaan anna kehon tottua siihen vähitellen.
  • Aktivoi lihasryhmät – Aiotko treenata kuntosalilla jalkoja? Muista siis aktivoida juuri niitä lihasryhmiä, joita aiot treenata. Tee kyykkyjä ilman painoja, askelkyykkyjä eteen ja sivuun oikeassa tahdissa ja hallitusti sekä varpaille nousuja jalkalihasten kokonaisvaltaiseksi aktivoimiseksi ennen liikuntasuoritusta.
  • Venyttely – Lämmittelyn yhdistäminen muuhun harjoitteluun onnistuu myös venyttelemällä näiden välillä. Lihaksia ei tarvitse venyttää pitkiä aikoja, varsinkaan, jos aiot treenata sen jälkeen lihaskuntoa – tällöin lihasten suorituskyky usein itse asiassa heikkenee. Eri lihasryhmien nopea venytys on kuitenkin loistava harjoitus ennen lopullista treeniä!


Tee lämmittelystä hauskempaa yhdessä

Lämmittely yhdessä treenikavereiden kanssa tekee lämmittelystä paljon hauskempaa! Juoskaa yhdessä kohtuulliseen tahtiin, päättäkää vuorotellen nopeudesta ja pitäkää hauskaa yhdessä. Lämmittely voidaan suorittaa myös intervallin muodossa, mutta muista tarkkailla samalla, ettei sykkeesi nouse liian korkeaksi.

Ajatuksia blogikirjoituksesta? Kommentoi alle
Ei kommentteja
Ole ensimmäinen joka kommentoi:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
Anna koodi: 2CDG6u (vahvistamme ettet ole robotti)
Lisää artikkeleita Treeniliikkeet
Treenaa tehokkaasti leuanvetotangolla

Treenaa tehokkaasti leuanvetotangolla

2021-07-16
Treenaa leuanvetotangon kanssa – löydät täältä harjoitukset, joita voit helposti tehdä kotona. Annamme myös vinkkejä erilaisista variaatioista, joiden avulla saat voimakkaan ylävartalon. Lue täältä lisää!
Lue lisää
Pistoolikyykky – Vaikea mutta tehokas

Pistoolikyykky – Vaikea mutta tehokas

2021-07-16
Opi tekemään oikeanlainen pistoolikyykky. Harjoitus tehdään kyykkäämällä yhdellä jalalla, jolloin asentosi muistuttaa pistoolia. Erittäin tehokas liike jaloille. Lue lisää täältä!
Lue lisää
Treenaa koko kehoasi kuntopallolla

Treenaa koko kehoasi kuntopallolla

2021-07-16
Optimaalinen kuntoiluväline – kuntopallo treenaa koko kehoa ja voit harjoitella sen kanssa kätevästi niin kotona kuin matkallakin. Lue lisää kuntopallosta täältä!
Lue lisää
Treenaa vatsaa ja hartioita kahvakuulalla

Treenaa vatsaa ja hartioita kahvakuulalla

2021-07-16
Kahvakuulaharjoitukset tekevät treenistä helppoa. Voit treenata kahvakuulalla niin vatsaa kuin hartioita ja monia muita lihaksia sekä tehdä kahvakuulaheilautuksia. Lue täältä lisää!
Lue lisää