Kategoriat
Suodata
Järjestä
Suodata
Kategoria
Tuotemerkit
Maku
Ei sisällä
Käyttötarkoitus
Muoto
Hinta
Näytä kampanjatuotteet
-11%
Kampanja
35 GAAM Caffeine 100 tabs
Lisää vaihtoehtoja
€7.90 €8.90
-7%
Kampanja
5 GAAM Caffeine 200 tabs
Lisää vaihtoehtoja
€15.80 €16.90
-20%
Varastontyhjennys
0 Aware Nutrition Koffein 100 tabs
-15%
Kampanja
4 Viterna Ignited Caffeine 100 tabs
-15%
Kampanja
3 Fairing Endurox 60 ml
-20%
Varastontyhjennys
1 WellAware Caffeine 180 tabs
-1%
Kampanja
2 GAAM Caffeine 300 tabs
Lisää vaihtoehtoja
€23.70 €23.90
Tuote 8 sta 8

Mitä on kofeiini?

Kofeiini on yksi maailman käytetyimmistä keskushermoston piristeistä. Kofeiinia on luonnollisesti kahvissa, teessä, tietyissä pavuissa ja lehdissä. Se voi muun muassa torjua väsymystä, lisätä keskittymiskykyä ja parantaa suorituskykyäsi töissä tai kuntosalilla.

Kofeiini lisäravinteena?

Kofeiini piristää meitä siksi, että se kilpailee samasta paikasta elimistössä adenosiini-välittäjäaineen kanssa. Adenosiini väsyttää sinua, mutta kun saat kofeiinia, väsymys saa vastavoiman, sillä kofeiini kilpailee adenosiinin kanssa. Kofeiini parantaa suorituskykyä myös vaikuttamalla adrenaliinin ja dopamiinin vapautumiseen.

Adrenaliini on hormoni, joka kasvattaa suorituskykyäsi tekemällä sinusta virkeämmän ja keskittyneemmän. Aikaisemmin adrenaliini oli elintärkeä ihmisen selviytymiselle, koska se käynnisti pakene tai taistele -reaktion. Tämä reaktio elää meissä yhä, vaikkakin vähemmissä määrin. Dopamiini on välittäjäaine, joka vaikuttaa mielialaan, motoriikkaan ja luovuuteen. Se voi tehdä olostasi virkeämmän ja tarkkaavaisemman.


Oletko kofeiiniherkkä?

Kuten monen muun aineen kohdalla, on hyvin yksilöllistä, kuinka paljon siedät kofeiinia. Jotkut voivat juoda kupin kahvia illalla ja mennä sitten nukkumaan ilman mitään ongelmia, kun taas toisilla on vaikeuksia nukkua, vaikka he joivat viimeisen kahvikuppinsa lounaalla. Entsyymien määrä maksassa määrittää, kuinka nopeasti tai hitaasti elimistömme hajottaa kofeiinia. Entsyymien määrä riippuu muun muassa geeneistäsi ja elämäntavoistasi.

Onpa sinulla taipumusta reagoida herkästi kofeiiniin tai ei, kofeiinia ei kannata nauttia liikaa. Jos saat liikaa kofeiinia, saatat kärsiä epämiellyttävistä oireista, kuten sydämentykytyksestä, ahdistuneisuudesta ja huimauksesta, vatsakivuista ja ripulista.