Proteincompany Magazine

Täältä löydät uutta inspiraatiota joka viikko!

Proteiinipitoinen ruoka – kokoa oma ruokavaliosi

Oikeanlaisen proteiinipitoisen ruoan avulla rakennat lihaksia ja ylläpidät samalla jo olemassa olevaa lihasmassaa. Jos tarvitset lisäravinteita, voit aina lisätä ruokavalioosi yhden tai useamman proteiinipitoisen lisäravinteen, kuten proteiinipatukoita ja proteiinijauheita. Lue lisää siitä, mitkä elintarvikkeet sisältävät eniten proteiinia ja millä tavalla voit helpoiten lisätä proteiinin saantia.Proteiinia voidaan pitää kehon rakennuspalikkana lihasmassan kasvun suhteen. Jos liikut usein tai kovaa, lihaksesi tarvitsevat normaalia enemmän proteiinia, mikä tarkoittaa sitä, että saatat joutua muuttamaan ruokavaliotasi. Dieetin aikana proteiinin tarve kasvaa entisestään.

Luettelo proteiinipitoisimmista elintarvikkeista

Saatat jo tietää, että liha, kala ja kananmunat sisältävät paljon proteiinia, mutta on olemassa myös monia muita elintarvikkeita, jotka sisältävät runsaasti proteiinia – osa niistä on jopa täysin vegaanisia. Tässä on luettelo proteiinipitoisista elintarvikkeista, jotka sinun tulisi sisällyttää ruokavalioosi.

  • Tonnikala
  • Lohi
  • Punainen liha
  • Kana
  • Kananmuna
  • Soijapavut
  • Raejuusto
  • Kikherneet
  • Pavunidut

Tiesitkö, että soijapavut sisältävät 34 grammaa proteiinia 100 grammaa kohden? Soijapavun proteiinipitoisuus on siis suurempi kuin lihan, kalan, siipikarjan ja kananmunien sisältämä proteiinipitoisuus. Myös jotkut vihannekset sisältävät jonkin verran proteiinia, näistä esimerkkinä kaalit, lehtikaali, avokado ja maissintähkä.

Pähkinät, siemenet ja kuivatut hedelmät

Jopa pähkinät, siemenet ja maapähkinävoi ovat myös todellisia proteiinipommeja, joita kannattaa nauttia välipaloina tai ripotella salaatin päälle. Herkuttele kuivatuilla aprikooseilla, saksanpähkinöillä, cashewpähkinöillä, pellavansiemenillä ja manteleilla, ja kokoa näistä herkuista oman myslisi esimerkiksi aamupalaa varten.

Voit myös sekoittaa pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja hedelmiä yhdessä taatelimassan kanssa ja valmistaa tällä tapaa itsetehtyjä orgaanisia proteiinipatukoita. Täydellinen välipala, jota on helppo kuljettaa mukana kuntosalilla tai kiireisenä työpäivänä!

Ajatuksia blogikirjoituksesta? Kommentoi alle
Ei kommentteja
Ole ensimmäinen joka kommentoi:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
Anna koodi: 5r47V2 (vahvistamme ettet ole robotti)
Lisää artikkeleita Ruokavalio & reseptit
Välttämättömät aminohapot

Välttämättömät aminohapot

2021-09-23
Keho saa sille välttämättömät aminohapot ruuasta ja lisäravinteista. Lue lisää erilaisista aminohapoista ja niiden vaikutuksista.
Lue lisää
Maistuvien inkiväärishottien ohje

Maistuvien inkiväärishottien ohje

2021-05-17
Inkiväärishotit pitävät terveenä ja pirteänä koko päivän. Lue valmistusohjeet omien inkiväärishottien tekemiseen. Terveelliset ja hyvänmakuiset shotit maistuvat jokaisena viikonpäivänä.
Lue lisää
Nauti terveellisiä välipaloja voidaksesi paremmin

Nauti terveellisiä välipaloja voidaksesi paremmin

2021-05-17
Korvaa perjantai-illan limpparit ja makeiset herkullisilla ja terveellisillä välipaloilla. Jaamme sinulle toimivia vinkkejä terveellisistä välipaloista, jotka rauhoittavat makeanhimoa.
Lue lisää
Bulkkaa oikein

Bulkkaa oikein

2021-03-30
Kuinka kauan sinun tulisi bulkata ja millaisella aikataululla onnistut siinä? Lue täältä lisää bulkkauksesta eli painon nostamisesta terveellisemmällä tavalla lihasmassan kasvattamiseksi.
Lue lisää