Proteincompany Magazine
Täältä löydät uutta inspiraatiota joka viikko!

Mikä ovat proteiinijauheen hyödyt?

Proteiinijauheella täytetty kauha

Proteiinin syöminen ei ole pelkästään urheilijoille tai muille liikunnan harrastajille. Se on välttämätöntä terveelle immuunijärjestelmälle ja sen varmistamiseksi, että elimet, kuten sydämesi, aivosi ja ihosi, toimivat oikein. Ravintoaine liitetään usein lihaskasvun lisääntymiseen ja ruokahalun hallintaan.

Ihmisille, jotka haluavat proteiinipommin ilman, että heidän tarvitsee seisoa keittiössä ja valmistaa päivällistä, proteiinijauhe voi olla pelastus. Se on helppo ja kätevä tapa saada enemmän proteiinia päivittäin. Voit sekoittaa yhden kauhallisen tätä jauhetta shakeen tai smoothieen, ripotella sitä kaurapuuron päälle tai lisätä sitä leipään tai muffinsseihin.

Lisäproteiini yhdistettynä säännölliseen liikuntaan voi auttaa sinua rakentamaan lihaksia, muuttamaan kehon koostumusta tai täyttämään päivittäiset proteiinitarpeesi.

Tässä mitä sinun tulisi tietää proteiinijauheen käytöstä proteiinitarpeesi täydentämiseksi:

Milloin käyttää proteiinijauhetta

Proteiinijauhetta on monissa eri muodoissa, heraproteiinista kasvipohjaisiin lajikkeisiin ja maustettuihin tai maustamattomiin. Saatat haluta lisätä proteiinijauhetta ruokavalioosi useista syistä. Se voi olla kätevä tapa saada tarpeeksi proteiinia tavoitteidesi saavuttamiseksi, erityisesti jos tarvitset enemmän kuin suositeltu päivittäinen annos (RDA).

Henkilöitä, jotka saattavat tarvita enemmän proteiinia kuin RDA, ovat:

 • Kovasti ja intensiivisesti harjoittelevia
 • Yli 40-vuotiaita
 • Haluaa rakentaa lihasmassaa
 • Yrittävät säilyttää lihasmassan samalla kun vähentävät rasvamassaa
 • Parantavat haavojen tai leikkausten jälkeen
 • Yrittävät pudottaa painoa

Liittyen: Mitä proteiini on? Käymme läpi kaiken mitä sinun tarvitsee tietää!

Terveysedut proteiinijauheesta

Painonhallinta

Proteiinin saannin lisääminen on tunnettu strategia painonpudotukseen. Kun syö proteiinipitoisia ruokia ja ottaa ravintolisiä, se voi antaa kylläisyyden tunteen pidemmäksi ajaksi. Täysi tunne johtaa usein pienempiin annoskokoihin ja napostelun välttämiseen, mikä voi auttaa sinua säilyttämään terveen painon tai laihtumaan, jos se on tavoite.

Proteiinin syöminen voi:

 • Vähentää ruokahalua, mikä johtaa vähentyneeseen kalorien saantiin
 • Lisätä aineenvaihduntaa, mikä auttaa sinua polttamaan enemmän kaloreita
 • Auttaa säilyttämään lihasmassan painonpudotuksen aikana

Heraproteiinilla on osoitettu olevan ylivertainen vaikutus rasvanpolttoon ja kylläisyyden tunteeseen verrattuna muihin proteiinityyppeihin.

Tutkimukset osoittavat, että heraproteiinia sisältävän proteiinijauheen käyttö voi vähentää ylipainoisten henkilöiden kehonpainoa ja kokonaisrasvamassaa. Se voi myös vähentää verenpainetta, kokonaiskolesterolia ja muita sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä.

Lihaksikas mies valmistautuu nostamaan painoja

Lihasmassan kasvu

Lihasmassan kasvu, tai lihasten rakentaminen, on jotain, jota monet yhdistävät proteiinijauheeseen. Tämä johtuu siitä, että proteiini on olennainen lihasmassan kasvulle. Urheilijat, kuntoilijat ja voimaharjoittelun harrastajat juovat proteiinijuomia kasvaakseen lihasmassassa esimerkiksi voimaharjoittelun jälkeen.

Proteiinijuomien yhdistäminen vastustusharjoitteluun voi lisätä lihasmassan kasvua ja parantaa fyysistä suorituskykyä ja lihasten palautumista. Tämä johtuu siitä, että vastustusharjoittelu stimuloi proteiinisynteesiä lihaksissa, aivan kuten se tekee, kun saadaan korkealaatuista proteiinia.

Esimerkiksi tutkimus 40 miehestä osoitti, että ne, jotka seurasivat korkeaproteiinista ruokavaliota proteiinilisien avulla, menettivät enemmän rasvamassaa ja lisäsivät lihasmassaansa lisätessään voima- ja kestävyystreeniä, verrattuna kontrolliryhmään.

Kuitenkin ikä vaikuttaa tässä, koska vanhemmilla aikuisilla on korkeampi proteiinitarve kuin nuoremmilla ihmisillä. Tutkimukset osoittavat myös, että proteiinilisät ovat yhtä tehokkaita miehille kuin naisille.

Eri tapoja käyttää proteiinijauhetta

Proteiinijauhe on saatavilla monissa eri mauissa ja koostumuksissa, aina maustamattomasta suklaaseen, vaniljaan, mansikkaan tai eksoottisempiin vaihtoehtoihin kuten jäätelökahviin tai suolattuun kinuskimakuun.

Voit valita kasvipohjaisia jauheita, jotka on valmistettu hamppusta, soijasta, pähkinöistä tai herneistä. Voit myös valita jauheet heraproteiinista, kaseiinista, kirkkaasta herasta tai kananmunaproteiinista.

Jokaisella proteiinijauheella on ravintoarvomerkintä, jossa on suositeltu annoskoko (katso tietty tuote lisätietoja varten). Yleisesti ottaen yksi annos on yksi tai kaksi kauhallista jauhetta, jotka yleensä sisältyvät jauhepakkaukseen, mikä antaa noin 20-40 grammaa proteiinia.

Uskalla olla luova - tässä muutamia vinkkejä proteiinijauheen käyttöön

 • Lisää proteiinia leivonnaisiisi, olipa kyseessä sitten klassikoita kuten vohvelit, nutellacheesecakes tai keksit, joille haluat antaa uuden vivahteen
 • Sekoita jauhe veteen, maitoon tai kasvipohjaiseen maitoon helpon proteiinipirtelön saamiseksi
 • Sekoita proteiini lettutaikinaan tai mikset tekisi overnight oats -ateriasta proteiinijauheen kanssa
 • Lisää se sekoittimeen yhdessä pakastetun banaanin, jään tai hedelmien kanssa smoothien valmistamiseksi

Monien erilaisten proteiinien ollessa markkinoilla, voi olla vaikeaa valita oikea. Siksi olemme laatineet oppaan proteiinijauheille, jossa käymme läpi erilaisia vaihtoehtoja auttaaksemme sinua löytämään oikean ottelun viidakossa.

Mitkä ovat proteiinijauheen hyödyt?

On aina parasta saavuttaa päivittäinen proteiinitarve tasapainoisen ruokavalion kautta (vaikka se on helpommin sanottu kuin tehty).

Proteiinijauhe tarjoaa useita etuja:

 • Sitä voi helposti sekoittaa proteiinijuomaan milloin ja missä tahansa
 • Se on helppo sisällyttää ruokavalioosi, jos tarvitset enemmän proteiinia
 • Se on joustava ja sitä voi nauttia monin eri tavoin
 • Se voi myös alentaa verenpainetta, kolesterolitasoja ja sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä
 • Se voi auttaa sinua rakentamaan lihaksia - tai määrittelemään niitä vielä enemmän
 • Se lisää kylläisyyden tun sä ja vähentää ruokahalua, mikä voi olla hyödyllistä painonpudotuksessa

Jos haluat kokeilla proteiinijuomia, verkosta löytyy monenlaisia eläinperäisiä ja kasviperäisiä proteiinijauheita, jotka sopivat tarpeisiisi. Proteinbolagetista löydät kaikenlaisia proteiineja, olipa kyseessä sitten heraproteiini, kaseiiniproteiini, vegaaninen proteiinijauhe, laktoositon proteiinijauhe tai heraisolaatti, meillä on jotain sinulle.

Tutustu koko valikoimaamme proteiinijauheita.

Liittyvä sisältö:

Neljä suosittua proteiinijauhetta vinkkeinä

-50%
Lyhyt voimassaoloaika
30 GAAM Milkshake 250 ml
alkaen €1 alkaen €2
-36%
Golden Deals!
63 15 x GAAM Milkshake 250 ml Mix-lava
Mix-lava
9 Barebells Milkshake 330 ml
Lisää vaihtoehtoja

Lähteet

 • Harvard University Health Publishing (2020) "The scoop on protein powder." [Online] Haettu osoitteesta: https://www.health.harvard.edu/blog/the-scoop-on-protein-powder-2020030918986.
 • Gunnars, K. (2018) "10 Health Benefits of Whey Protein." Healthline. [Online] Haettu osoitteesta: https://www.healthline.com/nutrition/10-health-benefits-of-whey-protein#_noHeaderPrefixedContent [Accessed: 24 March 2024].
 • Jäger, R., Kerksick, C.M., Campbell, B.I., et al. (2017) "International Society of Sports Nutrition Position Stand: protein and exercise." Journal of the International Society of Sports Nutrition, 14(20). [Online] Haettu osoitteesta: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6142015/.

Ajatuksia blogikirjoituksesta? Kommentoi alle
Ei kommentteja
Ole ensimmäinen joka kommentoi:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
Anna koodi: aY4Zxu (vahvistamme ettet ole robotti)
Lisää artikkeleita Ruokavalio & reseptit
Valitse oikea ateriankorvike

Valitse oikea ateriankorvike

2024-04-17
Ateriankorvike on kuuma aihe fitness- ja terveysmaailmassa. Ne voivat korvata aamiaisen, lounaan tai muun aterian - ja niitä on monessa eri muodossa. Ateriankorvikkeita voidaan käyttää monista eri syistä, mutta ne ovat suosituimpia niiden keskuudessa, jotka haluavat pudottaa painoa ja säilyttää terveen painon. Tässä artikkelissa autamme sinua valitsemaan oikeanlaisen ateriankorvikkeen tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Tässä mitä sinun tarvitsee tietää.
Lue lisää
Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää heraproteiinista

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää heraproteiinista

2024-04-05
Heraproteiini on proteiini, joka löytyy maidosta. Maidossa on kaksi pääasiallista proteiinia, ja toinen niistä on kaseiiniproteiini. Heraproteiinia tunnetaan sen korkeasta biologisesta arvosta, mikä tarkoittaa, että se sisältää kaikki kehon tarvitsemat välttämättömät aminohapot lihasten rakentamiseen ja kudosten korjaamiseen.
Lue lisää
PWO: 5 syytä ottaa pre-workout

PWO: 5 syytä ottaa pre-workout

2024-04-02
Olitpa sitten kuntosalilla tai kotona, olet saattanut kuulla PWO:n eduista ystäviltä, urheilijoilta, valmentajilta tai mainoksista. Sanottuani tämän, katsotaanpa selvimmät syyt ottaa pre-workout - ja joitain aktiivisia ainesosia, joita ne voivat sisältää. Tämä auttaa sinua valitsemaan parhaan PWO:n tarpeisiisi.
Lue lisää
5 etua ateriankorvikkeista

5 etua ateriankorvikkeista

2024-03-26
Luultavasti olet jo kuullut ateriankorvikkeista ja kuinka ne voivat olla tehokas tapa pudottaa painoa. Mutta jotta ateriankorvikkeet toimisivat painonpudotuksessa, niihin on yhdistettävä terveellinen ja tasapainoinen elämäntapa. Ja sanottuaan tämän - keskustellaan viidestä syystä, miksi tarvitset ateriankorvikkeita täydentämään painonpudotusmatkaasi! Tässä on viisi etua, jotka todistavat ateriankorvikkeiden tehokkuuden painonpudotuksessa.
Lue lisää
Mikä ovat proteiinijauheen hyödyt?

Mikä ovat proteiinijauheen hyödyt?

2024-03-26
Proteiinin syöminen ei ole pelkästään urheilijoille tai muille liikunnan harrastajille. Se on välttämätöntä terveelle immuunijärjestelmälle ja sen varmistamiseksi, että elimet, kuten sydämesi, aivosi ja ihosi, toimivat oikein. Ravintoaine liitetään usein lihaskasvun lisääntymiseen ja ruokahalun hallintaan. Tässä mitä sinun tulisi tietää proteiinijauheen käytöstä proteiinitarpeesi täydentämiseksi.
Lue lisää