Kirjaudu sisään
Selaushistoria
Täältä löydät uutta inspiraatiota joka viikko!

Rintalihastreeni

Vahvempien ja erottuvien rintalihasten tavoittelu on suosittua niin miesten kuin naistenkin keskuudessa. Rintalihaksia voidaan treenata käsipainoilla tai tangolla ja vieläkin helpommin punnerrusten ja leuanvetojen avulla. Lue vinkkejä, miten kasvatat rintalihaksiasi ja saat tuunatumman vartalon.Rintalihasten treenaamiseen on erilaisia harjoituksia, joita voi tehdä kuntosalilla tai kotona. Lue lisää yleisimmistä ja tehokkaimmista rintalihastreeneistä.

Punnerrukset

Oikeaoppiset punnerrukset ovat varmasti yksi helpoimmista ja tehokkaimmista rintalihasharjoitteista. Tämän harjoituksen tekemiseen et tarvitse laitteita, eikä sinun tarvitse lähteä salille. Riittää kun nouset sängystä ja teet harjoituksen helposti lattialla.

Penkkipunnerrus tangolla tai käsipainoilla

Voit järjestää penkkipunnerrusmahdollisuuden helposti kotiisikin, mutta ainakin salilla käydessäsi sinulla on mahdollisuus tämän harjoitteen tekemiseen. Tämän liikkeen tehdäksesi menet selinmakuulle penkille niin, että jalkapohjat ovat lattialla kummallakin puolen penkkiä. Nosta tankoa tai käsipainoja suoraan kasvojen yläpuolelle ja laske ne taas alas hitaasti ja hallitusti.

Vinkki! Voit tehdä liikkeestä haastavamman nostamalla penkin selkänojaa ja punnertaa painoilla viistosti eteenpäin. Voit myös käyttää pilatespalloa ja harjoittaa tasapainoasi samalla kun teet rintalihastreeniä. Kaltevalla punnerruspenkillä saat treenistä entistä enemmän tehoja irti.

Rintalihastreeni kuntosalilaitteen avulla

Erilaisia rintalihasharjoituksia voi tehdä myös kuntosalilaitteiden avulla.

  • Ristivedot – Valitse taljan kaapelit oman kokosi ja haluamasi painon mukaan ja vedä käsiä alaspäin tai itseäsi kohti, kun kädet ovat lähtötilanteessa suorana sivuille olkapään korkeudella. Tärkeintä on, että tunnet liikkeen vaikutuksen ja rintalihaksesi jännittyvät kunnolla. Pidä vartalosi kallistuneena hieman eteenpäin liikettä tehdessäsi.

  • Rintaprässi – Tällä kuntosalilaitteella tehdään tyypillisiä rintalihasharjoituksia. Tämä treeni tulee tehdä vain sille tarkoitetulla laitteella eikä käsipainoja tule käyttää korkean loukkaantumisriskin takia.

  • Rintaprässi kuntosalilaitteella – Tämä liike muistuttaa kaltevalla penkillä tehtävää penkkipunnerrusta, mutta tässä harjoituksessa käytetään laitetta, joka mahdollistaa saman liikkeen. Laitteen käyttö helpottaa rintalihasharjoitusten tekemistä, mutta älä kuitenkaan innostu harjoittelemaan liikaa, jottet loukkaannu.

Tee rintalihastreeni oikein

Kukapa ei haluaisi hyvännäköistä vartaloa ja näyttäviä ja kiinteitä rintalihaksia? Tämän saavuttaaksesi sinun tulee treenata lihaksia kolmessa eri kulmassa; ylä-, keski- ja ala-asennossa. Tämä tarkoittaa sitä, että liikkeitä kannattaa vaihdella, jotta koko lihas saa treeniä. Tässä vinkkejä harjoitteluun:

  • Käytä kapeampaa sekä leveämpää tankoa
  • Kallista käsivarsia hieman alaspäin ja vastaavasti ylöspäin olkapäiden korkeudella
  • Käytä sekä suoraa että kaltevaa punnerruspenkkiä

Tekemällä harjoitukset oikein saat nopeasti hyvännäköiset ja treenatut rintalihakset, joita kelpaa esitellä!

Ajatuksia blogikirjoituksesta? Kommentoi alle
Ei kommentteja
Ole ensimmäinen joka kommentoi:
Nimi:
Sähköpostiosoite (ei julkaista):
Anna koodi: kVpzrS (vahvistamme ettet ole robotti)
Lisää artikkeleita Treeniliikkeet
Rintalihastreeni

Rintalihastreeni

2021-03-30
Haluatko näyttävämmän vartalon ja treenatut rintalihakset? Lue lisää rintalihasten treenaamisesta ja parhaista harjoituksista.
Lue lisää
Hauiskääntö

Hauiskääntö

2021-03-30
Opi tekemään hauiskääntö oikein – äärimmäisen tehokas liike hauiksille. Hauiskääntö voidaan tehdä sekä tangolla, käsipainoilla että kuntosalin laitteilla. Lue alta lisää!
Lue lisää
Kyykyt

Kyykyt

2021-03-04
Treenaamalla kyykkyjä painojen kanssa saavutat entistä kiinteämmän alakropan. Voit lukea täältä lisää siitä, mitä kyykyt ovat ja miten niitä tehdään. Vinkkejä harjoitusten tekemiseen ja virheiden välttämiseen.
Lue lisää
Olankohautusliike

Olankohautusliike

2021-03-04
Vahvista ryhtiä ja pään lihaksia tekemällä olankohautusliikkeitä. Lue, miten liikkeet tehdään ja mitä tulee ottaa huomioon. Lue lisää!
Lue lisää
Pystypunnerrus

Pystypunnerrus

2021-02-08
Lue lisää pystypunnerruksesta ja siitä, mitä lihaksia tämä liike erityisesti harjoittaa. Pystypunnerrus on klassinen harjoitus, joka kiinteyttää koko ylävartaloasi.
Lue lisää